• Ihan paras nimilappu/nimitarra

  Nimilappu/nimitarra. Tämä on kaupallinen yhteistyö Ikioma Nimilapun kanssa.

  Testaajat: Oscar 7v ja Kristian 3v

  Usean lapsen perheessä, jostain kumman syystä lapsistani juuri poikien kohdalla, päänvaivaa tuottaa koulu-, kerho- ja päiväkotikausi tavaroiden ja vaatteiden osalta. Ulkovaatteet sekä hanskat ja pipot tuppaavat katoamaan tai mystisesti vaihtumaan kerho- tai koulukaverin kanssa. Siinäpä sitten selvitellään kenen mustat ulkohousut on vaihtuneet meidän ulkohousujen kanssa.

  Lue myös: Edullinen tiedekeskus lapsille Virossa

  Onneksi Kristianin kerhoryhmä on pieni, joten salapoliisin työ on jokseenkin helppoa, kun vien ja haen hänet joka kerta. Koulumaailma onkin sitten eri asia. Siellä ei vanhemmat käykään päivittäin tai edes viikottain, joten tavarat saattavat olla teillä tietämättömillä jopa viikkoja. Viimeksi kävin esikoisen arviointikeskustelussa ja koululta lähti mukaani sylillinen vaatteita, hanskoja ja pipoja. Tällä hetkellä koulutiellä on kolme poikaa. Mitä se sitten on, kun tuo viimeinen aloittaa koulunsa. Hauskaa 🙂 Saimme testiin Ikioma Nimilapun nimitarrat, joita pääsivät testaamaan koululainen Oscar ja kerholainen Kristian.

  Mikä on nimilappu eli nimitarra?

  Ikioman nimitarrat ovat itsekiinnittyviä eikä niitä tarvitse silittää. Ne kannattaa kiinnittää vaatteissa pesulappuihin ja esimerkiksi leluissa pohjaan. Tarrat kestävät pyykin- ja astianpesukoneen pesua. Yhdessä setissä on 120 kappaletta tarroja. Nimitarrat voi muokata omannäköisiksi useista eri vaihtoehdoista: motiivin, taustan ja kirjasintyypin mukaan. Futaaja-pojalle voi valita jalkapalloaiheisen tarran ja eläimistä pitävälle taas eläinaiheisen.

  Lue myös: Hämeenlinnassa kesätekemistä lapsiperheille

  Meidän Kristianin tapauksessa valitsimme autoaiheiset tarrat, koska autot on tällä hetkellä SE juttu 🙂 Jonna valitsi Oscarille jalkapallo-aiheiset tarrat, pojan harrastukseen liittyen. Hienoa, että tarrat myös kertovat tarinaa niiden käyttäjistä. Isommille koululaisille löytyy myös persoonallisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi hymiöitä ja liekkejä. Ikioman valikoimista löytyy myös silitettäviä nimilappuja sekä heijastimia.

  Vinkit käyttäjälle

  Me kiinnitimme tarroja ohjeen mukaan Kristianin hanskoihin, pipoihin ja ulkovaatteisiin ja nimenomaan pesulappuihin. Kristian sai luvan myös itse tarroittaa tavaroitaan ja sekös vasta pojasta hauskaa olikin. Toki äidin piti hieman avustaa ettei tarroja löytyisi joka paikasta, mutta pääsääntöisesti Kristian onnistui tehtävässä hyvin.

  Pienessä kerhossakin on ohjaajilla kova työ muistaa mitkä hanskat ja vaatteet ovat kenenkin, joten nimikointi on heille suuri apu. Ohjaajat olivat selkeästi mielissään nimitarroista, koska heidän pukemistyönsä helpottui huomattavasti.  Eväsrasia ja juomapullo saivat myös tarransa, koska nekin saattavat joskus pöydässä sekoittua. Ohjaajat keräävät pienimpien pullot ja rasiat reppuihin, joten reput ja tavarat on helppo yhdistää toisiinsa oikean omistajan mukaan, kun kaikissa on nimitarra, myös repussa.

  Yläkuvassa vaatteet kouluun lähtiessä ja alakuvassa vaatteet kotiin tultaessa. Vain yksi tumppu puuttuu!

  Oscarin kohdalla testaus aloitettiin jo aiemmin, koska tällä ihanalla huolettomalla koululaisella on vaatteet ja tavarat liiankin usein hukassa. Halusimme tehdä testin, löytävätkö vaatteet helpommin omistajansa tarrojen avulla vähän pidemmällä aikavälillä. Iloksemme saimme huomata, että Oscarin vaatteet ovat palautuneet koulusta kotiin paljon tehokkaammin. Oscarin on itse helpompi etsiä nimeään vaatteista ja tunnistaa näin omansa muiden samannäköisten joukosta. Yhtenä testipäivänä Oscarilla jäi toinen hanska kouluun. Hanska kuitenkin löytyi seuraavana päivänä nimitarran avulla.

  Testasimme myös tarrojen vedenpitävyyden ja kestävyyden. Pesimme vaatteet 60 asteessa ja tarrat pysyivät oikein hienosti paikoillaan eivätkä kuluneet. Eväsrasian ja pullon nimitarrat löytyivät myös paikoiltaan, joten lopputulemana tuotteet kestävät sen mitä luvataan! Seuraavaksi tarroitamme muiden koululaisten vaatteet ja tavarat. Toivottavasti ne kulkeutuvat kotiin paremmin jatkossa jokaisen kohdalla. Tekosyitä ei voi ainakaan enää keksiä etteikö ne löytyisi koulun lattioilta 😉 Kristian ja Oscar suosittelevat oikein lämpimästi Ikioman hauskoja nimitarroja kaikille 🙂

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Mä haluan autotarrat!
  2. Haluan itse liimata tarrat.
  3. Äiti, mun vaatteissa on mun nimi 🙂

  Äitien TOP3

  1. Mahtava valikoima taustoja, motiiveja ja kirjasintyyppejä, jokaiselle jotakin.
  2. Kiva, että tarrat kertovat myös lapsen persoonasta jotakin.
  3. Tarrat on helppo kiinnittää ja erittäin kestäviä.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

  Kommentit

  1. Nimetön

   Nää ois niin käteviä ku samalla luokalla on saman nimisiä poikia ni erottasi ainaki omansa.

  2. Nimetön

   Tykätty

  3. Nimetön

   Meillä hukkuu miltei joka päivä jotain, varsinkin vanhin poika hukkaa tavaroitaan. Nuorempi ei niin usein hukkaa tavaroitaan. Rahaa kun ei paljon ole niin ei kauheasti voi uusia vatteitakaan hankkia. Voi pojat ☺

  Vastaa