• Ohjelmaa lastenjuhliin

  Kaupallinen yhteistyö, ohjelmaa lastenjuhliin: Rush, Halva, Aku Ankka, Henkell

  Poikien Äidit järjestävät jonkin verran tapahtumia äideille, pojille ja perheille. Olemme Sannan kanssa ohjanneet ja vetäneet lapsille ohjattua toimintaa paljon ennenkin, mutta nyt tässä omassa yrityksessämme olemme päässeet tekemään sitä omalla tavallamme. Ja ai että se onkin työmme suola! Lapset on mahtavia…ja äidit tietysti myös, isiä tietenkään unohtamatta.

  Olimme juuri tällä viikolla Rush Trampoliinipuistossa vetämässä Pomppivat Pikkujoulut lapsille. Tapahtuma oli jo toisen kerran ja toivottavasti sille saamme jatkoa myös ensi vuonna. Olimme tähänkin tapahtumaan Sannan kanssa suunnitelleet vaikka ja mitä ohjelmaa, mutta koska koko pomppuaika olikin hohtopomppua ja musa soi aivan täysillä koko ajan, ei suurinta osaa ohjelmista voitu toteuttaa.

  Lue myös: EDULLISET JA HELPOT LEGOSYNTTÄRIT

  Jotta kaikki suunnittelu ei kuitenkaan menisi hukkaan, ajattelin koostaa tähän joitain hyviä ideoita lastenjuhlien ohjelmaksi. Laitan tänne mukaan näitä meidän suunnittelemia juttuja, mutta tässä on siis lisäksi sellaista ohjelmaa, mitä voi pitää vaikkapa kotona syntymäpäivillä eli ohjelmaa lastenjuhliin…

   

  Ohjelmaa lastenjuhliin

  Ilmapalloleikki

  Puhaltakaa lattia täyteen ilmapalloja. Puhaltakaa ne melko täydeksi, jotta poksahtavat helpommin. Laittakaa musiikki soimaan ja lapset alkavat rikkomaan palloja istumalla niiden päälle. Leikki jatkuu niin kauan, kunnes jokainen pallo on rikottu. Leikissä voi myös valita voittajan niin, että jokainen laskee montako palloa on saanut rikki ja lopuksi kysytään tulokset.

  Vessapaperileikki

  Jakakaa lapsista parit. Parit asettuvat vierekkäin niin, että muihin pareihin on hieman välimatkaa. Toiselle pareista annetaan vessapaperirulla ja kun leikki käynnistyy, hän koittaa pyörittää koko rullallisen paperia parinsa ympäri niin nopeasti kuin mahdollista. Nopeiten vessapaperin pyörittänyt pari on voittaja.

  Aarteenetsintä

  Käykää piilottamassa etukäteen alueelle ”aarteita”. Ne voivat olla tarroja, heijastimia tai ihan vaan vaikka paperista leikattuja tähtiä. Antakaa lapsille tietty aika etsiä niin monta aarretta, kuin ikinä ehtivät. Ajan loputtua katsotaan kenellä on eniten aarteita löydettynä.

  Arvausleikki

  Jaa jokaiselle lapselle paperinpala. Jokainen piirtää tai kirjoittaa siihen jonkun henkilön/hahmon/esineen ja paperit sekoitetaan kuvapuolet alaspäin. Tämän jälkeen jokaiselle jaetaan yksi lappu. Yksi lapsi aloittaa ja pitää otsallaan (sen voi myös teipata) lappua niin, että muut leikkijät näkevät kuvan tai kirjoituksen. Lapsi kysyy kysymyksiä… ”olenko keltainen”, ”olenko ihminen” ja muut lapset vastaavat niin kauan kunnes lapsi arvaa, mitä hänen lapussaan on. Sitten on seuraavan lapsen vuoro.

  Lue myös: POIKIEN TOP 3 LAHJAT (3-13v)

  Tuolileikki

  Tätä voi leikkiä myös tyynyillä. Jokaiselle annetaan yksi tuoli/tyyny. Lapset asettuvat rinkiin ja yksi tuoli/tyyny poistetaan. Lapset lähtevät kävelemään tuoleja/tyynyjä ympäri ja musiikki soi. Kun musiikki päättyy niin jokainen lapsi yrittää ehtiä istumaan tuolille/tyynylle niin nopeasti kuin mahdollista. Yksi jää ilman ja joutuu pois pelistä. Hän pääsee soittamaan musiikkia. Poistetaan taas yksi tuoli/tyyny ja leikki jatkuu kunnes jäljellä on enää kaksi lasta ja yksi tuoli/tyyny. Heidän kesken kisataan sitten voittajasta.

  Esiintymis leikki

  Kulhossa on lappuja, joissa jokaisessa yksi verbi.  (juosta, nauraa, tanssia…jne) Jokainen lapsi vuorollaan ottaa lapun purkista ja koittaa esittää ilman ääntä kyseisen toiminnan. Muut lapset yrittävät arvata mitä tekemistä tapahtuu. Jos lapsi ei osaa lukea, niin leikin järjestävä aikuinen voi kuiskata lapsen korvaan verbin.

  Aku Ankan taskukirja

  Kommentit

  1. Mh

   Meillä poika syntynyt vuoden lopussa. Pihalle tehtiin aarteenetsintää. Jokaiselle oma NIMIKOITU aarre. Pieni heijastin siihen. Jolloin pojat etsivät aarteet taskulampulla. NIMIKOITU siksi, että joutuivat tekemään hieman yhteistyötä, että kaikki löytävät omansa. Kutsuun laitettiin; ota mukaan taskulamppu. Ei haittaa vaikka se jostain syystä unohtuisi.

   Onko ohjelmaa pakko olla? Riippuu paljon siitä kuinka kauan juhlat kestää ja kuinka paljon porukkaa on.

   1. Jonna

    Olipa hauska idea. On välillä noissa aarteen etsinnöissä hankalaa jos toinen löytää kaiken ja toinen ei mitään. Tuo on hyvä tyyli pitää huolta siitä, että kaikki löytää.

  2. Isotäti

   Meillä hittejä ovat olleet asunnon pohjapiirrustukseen piirretty aarrekartta, ulkosynttärit luistelukentällä ja huippuna pulkkamäkisynttärit, joihin tultiin koko perheen voimin. Makkara ja kuuma mehu 30-40 hengelle ei kauheasti maksanut. Kodalla viihtyivät kaikki – aikuiset vahtivat omiaan, mutta myös tapasivat (uusiakin) ystäviä.

   1. Jonna

    Pulkkamäki synttärit on myös ihan huippu hauskat. Kummipojallani oli alpakka-synttärit ja lapset pääsivät oikeiden alapokoiden kanssa tekemisiin.

  Vastaa