• You are currently viewing Mitä lahjaksi pojalle? Poikien TOP 5 lahjat (3-13v)

  Mitä lahjaksi pojalle? Poikien TOP 5 lahjat (3-13v)

  Mitä lahjaksi pojalle? Poikien lahjat voivat aiheuttaa päänvaivaa. Meidän poikien äitien on kohtuullisen helppoa ostaa omille pojillemme lahjat. Vaikeampaa ostaminen on silloin kun ei ole äiti pojalle, mutta pitäisi ostaa lahja kummipojalle tai siskonpojalle.

  Keräsin tähän Poikien Äidit yhteisön avulla vinkkejä lahjoista niille aikuisille, jotka eivät ole ihan perillä mikä poikaa missäkin ikävaiheessa kiinnostaa. Mainittakoot kuitenkin, että nämä ovat vain ympäripyöreitä lahjatoiveita, jotka kiinnostavat isoa osaa pojista, mutta ei toki kaikkia. Lahjansaajan mielenkiinnon kohteet on hyvä aina tarkistaa.

  Lue myös:  Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön. Äideille

  Mitä pojalle lahjaksi?

  Poika 3-6v

  1. Teematuotteet
  Suurin osa pienistä pojista fanittaa jotain teemaa tai hahmoa. Oli se sitten Supermies, Ryhmä Hau tai vaikkapa Palomies Sami. Meidän 3 vuotias on hulluna Frozeniin. Kun selvität lahjansaajan fanituksen kohteen voit ostaa lähes mitä tahansa sen teeman sisältä.

  2. Musiikkilelut
  Pienet pojat rakastavat ääntä. Joten mikäli haluat miellyttää poikaa lahjalla, voit hankkia hänelle jonkin soittimen. Sen ei tarvitse tietenkään olla oikea soitin, vaan esimerkiksi leikkirummut. Niillä saat varmasti pojan hyppimään riemusta. Niillä saat myös vanhemmat hyppimään…et kuitenkaan riemusta.

  3. Jotain hoivattavaa
  Pieni poika pitää pehmoleluista ja muista halittavista otuksista. Minun jokainen poikani on toivonut tässä kyseisessä ikävaiheessa joululahjaksi interaktiivista lelueläintä. Lelukoira onkin paljon halvempi ja siistimpi vaihtoehto perheelle kuin oikea lemmikki.

  4. Parkkitalo tai pikkuautoja
  Suurin osa pojista pitää autoista. Autoteemalla ei voi mennä kovinkaan paljon metsään. Parkkitalo ja potkuautot ovat yksi joulun suosikkilahjoista, mutta edullisemmastakin hintaryhmästä löytyy kivoja autoaiheisia leluja pojille, kuten monster-autot tai erilaiset hälytysajoneuvo pikkuautot.

  5. Luukkukirjat 
  Kirja on aina fiksu lahja, mutta pienet pojat pitävät erityisesti luukkukirjoista. Koska sadun kuuntelemisen lisäksi saa myös tehdä jotain. Ainakin meillä suosituimmat kirjat pienille pojille ovat aina olleet ne kirjat, joissa saa kurkata luukun sisään ja yllättyä aina uudestaan sieltä paljastuvasta kuvasta tai tekstistä.

  Lue myös: Kirjoja ja lukemista pojille

  mitä lahjaksi pojalle

  Poika 7-9v

  1. Legot
  Tämä on poikien kestosuosikki, melkeinpä kaikissa ikävaiheissa. Legoja löytyy monesta eri aihealueesta, on LegoStarWars, LegoCity, LegoTechnic, LegoNinjago ja paljon muuta. Legot ovat myös siinä mielessä hyvä lahjaidea, että paketteja löytyy kaikista hintaluokista.

  2. Älypelit
  Ala-asteen aloittanut poika usein innostuu asioista joissa voi hieman haastaa omaa osaamistaan. Palapelit, lautapelit, Geomag rakennussarja tai rubikinkuutio saattavat olla mieluisia lahjoja.

   3. Konsolipelit
  Kiinnostus konsolipeleihin herää. Pelikonsolit ovat aika arvokkaita, mutta mikäli pojalta sellainen löytyy jo valmiiksi, niin uusi peli pelattavaksi on taatusti enemmän kuin mieluisa. Peliä valitessa muista ikärajat. Myös pelikuulokkeet tai uudet ohjaimet voivat olla mieluisia.

  4. Tietokirjat
  Tiedonjanoiset pojat rakastavat erilaisia tietokirjoja sekä ennätyskirjoja. Mitä oudompia ja kummallisempia ennätyksiä kirjat ovat pullollaan, niin sen parempi. Osa pojista haluaa jo lukea hyvinkin tarkkaa tietokirjallisuutta, kuten Titanicista kertovan kirjan.

  5.  Yhteistä tekemistä
  Toiminnalliset lahjat toimivat aina. Pojalle tärkeää on viettää aikaa läheisten kanssa, joten yhteinen tekeminen toimii varmasti. Päivä pulkkamäessä, kylpylässä tai keilaamassa aikuisen kanssa on varmasti yksi mieluisimmista lahjoista.

  Yhteistä tekemistä voit löytää esimerkiksi Poikien Äitien järjestämistä tapahtumista. 

  Poika 10-13v

  1. Vaatepaketti
  Tämän ikäinen poika alkaa jo arvostamaan pehmeitä vaatepaketteja. Pojan maku pitää tosin tuntea hyvin. Osa pojista on jo todella tarkkoja vaatteidensa tyylistä sekä väreistä.

  2.  Lahjakortti
  Poika ilahtuu varmasti leffalipuista, lahjakortista tavarataloon tai sisäänpääsylipuista superparkkiin. Urheiluliikeen lahjakortti on hyvin todennäköisesti myös menestys.

  3. Elektroniikka
  Tämän joulun hitti on 4D lasit, joihin voi kiinnittää kännykän. Laseja löytyy myös pelikonsoleille. Älypuhelimet, kuulokkeet, soittimet, GoPro kamera ja Langattomat kaiuttimet ovat joka pojalle mieluisia lahjoja.

  4. Sisustusta omaan huoneeseen
  Oman huoneen tärkeys alkaa korostua ja sinne on kiva saada ihan omia henkilökohtaisia juttuja. Juliste tai taulu lempi jalkapallojoukkueesta,  tyylikkäät verhot tai ledivalot koristeeksi. Ison pojan huoneen pieniä yksityiskohtia.

  5. Harrastusvälineet
  Olipa pojan harrastus mikä tahansa, niin tässä vaiheessa harrastus alkaa jo maksamaan enemmän. Poika ja hänen vanhempansa ilahtuvat jos harrastukseen saa helpotusta pukinkontista. Poika pitää taatusti harrastukseensa liittyvästä lahjasta.

  KATSO JOULULAHJAIDEAT POJILLE 2019

  poika avaa pakettia
  Ihan pienet pojat taitavat tykätä kaikista eniten lahjapaperista. Ollien ensimmäinen joulu.

   

   

  Vastaa