• You are currently viewing Suosikkilistalle: Koh Samui -mahtava lapsiperheelle

  Suosikkilistalle: Koh Samui -mahtava lapsiperheelle

  Koh Samui lapsiperheelle, toimii!

  Lomamme Thaimaassa alkaa olla lopuillaan. Tämän toisen viikon olemme viettäneet pääosin Koh Samui nimisellä saarella. Saari on yksi monesta Thaimaan eteläosan upeista saarista.

  Me tulimme saarelle Hua Hinista bussilla ja lautalla. Matka oli pitkä, mutta sen arvoinen. Aikaa meni yhteensä koko matkaan noin 10 tuntia. Koh Samuille pääsee nopeammin myös lentämällä.

  Koh Samui, paratiisisaari Thaimaassa

  Koh Samui hämmästyttää kauneudellaan

  Lähestyessämme Koh Samuita ja muita läheisiä saaria, oli maisema henkeä salpaava. Kuvista on tullut nähtyä Thaimaan upeita maisemia, mutta täällä ne pääsi näkemään ihan omin silmin.

  Koh Samui on aika mukavan kokoinen saari. Täältä löytyy useampia kyliä, joissa voi lomailla tai vierailla vaikka niissä kaikissa.

  Me majoituimme astetta hienommin ja vuokrasimme koko poppoolle Lulu Holiday huvilan. Matkassa mukana kun on minun ja siskoni suurperheet, niin huvila oli oikein mainio vaihtoehto. Huvilamme sijaitsee keskellä metsää ja ehkä vähän sivussa kaikesta. Kauppaan kuitenkin kävelee ja lähimmät ruokapaikat, sekä ihan kelpo ranta, löytyy myös kävelymatkan päästä. Huvilasta löytyy 3 poreallasta, sekä pisin yksityisasunnon ulkoliukumäki ikinä.

  Lue myös: Thaimaa kesällä -hitti vai huti?

  Hinnat ovat Koh Samuilla mannerta korkeammat, mutta niissä on hurja turistilisä. Tinkaamalla voi saada jopa puolet hinnasta pois. Heti saarelle tultua meille tarjottiin taksia 150 bathia/henki (yhteensä 2400 bathia). Loppujen lopuksi saimme koko kyydin kaikille 400 bathilla.

  Koh Samui ja villa vesiliukumäellä

  Uima-altaalla rentoutumista

  kukkaloistoa Koh Samuin villalla

  Sijainti

  Vaikka huvilamme on mitä hienoin, niin voisin kuitenkin suositella lapsiperheille ennemmin jotain keskeisempää sijaintia. Esimerkiksi Cha Weng kylää, missä on ihmisiä ja ruokapaikkoja. Uimarantaa ja ostoksia.

  Huvilastamme pääsi kätevästi tuc tucilla tai taksilla läheisiin kaupunkeihin, mikäli kaipasi ihmisvilinää tai suurempia uimarantoja. Kävimmekin muutamaan otteeseen Cha Wengissä ostoksilla ja uimassa. Läheinen Kalastajakylä vaikutti myös kiinnostavalta, mutta sinne emme ehtineet tällä lomalla.

  Rannat

  Koh Samuin rannat ovat pääsääntöisesti hyviä uida. Kaupungeissa moni rantapala on varattu hotelleille, mutta yleistäkin rantaa löytyy. Rannat ovat siistejä ja niissä on ihana hiekkapohja.

  Jos rantaviivaa kävelee pidemmälle, niin löytyy myös rantoja, joissa kivisempi pohja ja roskia. Toisaalta niissä myös ihana rauha ja hiljaisuus.

  Ainakin näin kesällä merivesi on todella lämmintä. Aallot matalia ja ranta hitaasti syvenevää, joten rannat sopivat tosi hyvin myös pienille lapsille.

  Tekemistä

  Koh Samuin voi ajaa vaikka skootterilla kokonaan ympäri. Saari ei ole kovin iso ja skootterin vuokraus on edullista.

  Koh Samuita löytyy paljon ohjattua toimintaa. Me osallistuimme niistä kahteen. Kävimme siskoni kanssa kaksin Meriluonnonpuistossa ja osa porukasta kävi snorklaamassa Koh Taolla.

  Anghton National Marine Park

  Koh Samui
  Koh Samuin upeita maisemia siskon kanssa ihastelemassa.
  Laguuni Koh Samui
  Smaragdi Laguuni

  Koh Samui
  500 metriä noustiin näitä rappusia.
  Koh Samui lapsiperheelle
  Näiden maisemien vuoksi.

  Apina puussa

  Ruoka

  Ruoka on mielestäni täällä saarella parempaa, kuin oli Hua Hinissä. Ainakin on ollut helpompi löytää hyviä ruokapaikkoja ja minulle (kasvissyöjällekin) vaihtoehtoja.

  Lue myös: Terveenä koko loma, näin se onnistuu

  Vatsataudeilta säästyimme koko loman. Söimme maitohappoja viikko ennen matkaa ja koko matkan ajan. Käsiä pesimme ahkerasti ja ennen ruokailua käytimme käsidesiä, jos käsienpesuun ei ollut mahdollisuutta.

  Ihanaa ruokaa Koh Samuilla

  Värikäs ruoka-annos

  Muuta…

  Koh Samui on paikka, missä kannattaa ehdottomasti edes kerran elämässään käydä. Turvallisempia rantoja, ei voisi lapsilleen toivoa. Taattua lämpöä, kauniita maisemia ja maistuvaa ruokaa on tarjolla tällä saarella jokaiselle siellä lomailevalle.

  Kiitos Koh Samui, voi olla, että joskus vielä tapaamme.

  Mahtavat maisemat Koh Samuilta illalla

  Kommentit

  1. Markus L.

   Hei!

   Mukava postaus ja mahtava kuulla millainen Koh Samui on perhematkaajan ja lomalla olevan turistin silmin!

   Antaa vähän erilaista näkökulmaa asioille, kun tänne vakituisesti muuttaneelle 🙂

   1. Jonna

    Millainen paikka se on siellä asuvalle 🙂 Nyt on kovasti haaveiltu sinne uudestaan… Voi kun pääsisikin.

  Vastaa