• You are currently viewing Koh Samui -mahtava lapsiperheelle

    Koh Samui -mahtava lapsiperheelle

    Poikien Äidit toimitus testaa erilaisia matkakohteita lapsiperheelle, pariskunnille ja ystäville. Nyt vuorossa Koh Samui -Thaimaa.

    Vierailimme Koh Samui nimisellä saarella. Saari on yksi monesta Thaimaan eteläosan upeista saarista.

    Me tulimme saarelle Hua Hinista bussilla ja lautalla. Matka oli pitkä, mutta sen arvoinen. Aikaa meni yhteensä koko matkaan noin 10 tuntia. Koh Samuille pääsee nopeammin myös lentämällä.

    Koh Samui, paratiisisaari Thaimaassa

    Koh Samui hämmästyttää kauneudellaan

    Lähestyessämme Koh Samuita ja muita läheisiä saaria, oli maisema henkeä salpaava. Kuvista on tullut nähtyä Thaimaan upeita maisemia, mutta täällä ne pääsi näkemään ihan omin silmin.

    Koh Samui on aika mukavan kokoinen saari. Täältä löytyy useampia kyliä, joissa voi lomailla tai vierailla vaikka niissä kaikissa.

    Me majoituimme astetta hienommin ja vuokrasimme koko poppoolle Lulu Holiday huvilan. Matkassa mukana kaksi isoa perhettä.

    Huvilamme sijaitsee keskellä metsää ja ehkä vähän sivussa kaikesta. Kauppaan kuitenkin kävelee ja lähimmät ruokapaikat, sekä ihan kelpo ranta, löytyy myös kävelymatkan päästä. Huvilasta löytyy 3 poreallasta, sekä pisin yksityisasunnon ulkoliukumäki ikinä.

    Lue myös: Thaimaa kesällä -hitti vai huti?

    Hinnat ovat Koh Samuilla mannerta korkeammat, mutta niissä on hurja turistilisä. Tinkaamalla voi saada jopa puolet hinnasta pois. Heti saarelle tultua meille tarjottiin taksia 150 bathia/henki (yhteensä 2400 bathia). Loppujen lopuksi saimme koko kyydin kaikille 400 bathilla.

    Koh Samui ja villa vesiliukumäellä

    Uima-altaalla rentoutumista

    kukkaloistoa Koh Samuin villalla

    Sijainti

    Vaikka huvilamme on mitä hienoin, niin voimme kuitenkin suositella lapsiperheille ennemmin jotain keskeisempää sijaintia. Esimerkiksi Cha Weng kylää, missä on ihmisiä ja ruokapaikkoja. Uimarantaa ja ostoksia.

    Huvilastamme pääsi kätevästi tuc tucilla tai taksilla läheisiin kaupunkeihin, mikäli kaipasi ihmisvilinää tai suurempia uimarantoja. Kävimmekin muutamaan otteeseen Cha Wengissä ostoksilla ja uimassa. Läheinen Kalastajakylä vaikutti myös kiinnostavalta, mutta sinne emme ehtineet tällä lomalla.

    Rannat

    Koh Samuin rannat ovat pääsääntöisesti hyviä uida. Kaupungeissa moni rantapala on varattu hotelleille, mutta yleistäkin rantaa löytyy. Rannat ovat siistejä ja niissä on ihana hiekkapohja.

    Jos rantaviivaa kävelee pidemmälle, niin löytyy myös rantoja, joissa kivisempi pohja ja paljon roskia. Toisaalta niissä myös ihana rauha ja hiljaisuus.

    Merivesi on todella lämmintä. Aallot matalia ja ranta hitaasti syvenevää, joten rannat sopivat tosi hyvin myös pienille lapsille.

    Tekemistä

    Koh Samuin voi ajaa skootterilla kokonaan ympäri. Saari ei ole kovin iso ja skootterin vuokraus on edullista.

    Koh Samuita löytyy paljon ohjattua toimintaa. Me osallistuimme niistä kahteen. Kävimme Meriluonnonpuistossa ja osa snorklaamassa Koh Taolla.

    Anghton National Marine Park

    Koh Samui
    Koh Samuin upeita maisemia ihastelemassa.

    Koh Samui
    500 metriä noustiin näitä rappusia.
    Koh Samui lapsiperheelle
    Näiden maisemien vuoksi.

    Apina puussa

    Ihanaa ruokaa Koh Samuilla

    Värikäs ruoka-annos

    Muuta…

    Koh Samui on paikka, missä kannattaa ehdottomasti edes kerran elämässään käydä. Turvallisempia rantoja, ei voisi lapsilleen toivoa. Taattua lämpöä, kauniita maisemia ja maistuvaa ruokaa on tarjolla tällä saarella jokaiselle siellä lomailevalle.

    Ruokapaikkoja löytyy monenlaista ja ruokavaihtoehtoja myös kasvisyöjille.

    Mahtavat maisemat Koh Samuilta illalla

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Markus L.

      Hei!

      Mukava postaus ja mahtava kuulla millainen Koh Samui on perhematkaajan ja lomalla olevan turistin silmin!

      Antaa vähän erilaista näkökulmaa asioille, kun tänne vakituisesti muuttaneelle 🙂

      1. Jonna

        Millainen paikka se on siellä asuvalle 🙂 Nyt on kovasti haaveiltu sinne uudestaan… Voi kun pääsisikin.

    Vastaa