• You are currently viewing Äidin poika on nyt 2 vuotias -ahh ihana uhma alkaa

  Äidin poika on nyt 2 vuotias -ahh ihana uhma alkaa

  Äidin poika on nyt 2 vuotta, joten tervetuloa uhma!

  Kaksi vuotta sitten saimme Poikien Äidit -yhteisön kesken kunnian alkaa seuraamaan Äidin Pojan matkaa. Äidin poika syntyi 10.12.2017 ja on siitä asti, tasaisin väliajoin, ilahduttanut meitä terveisillä Poikien Äidit -yhteisössä. Välillä instagramin puolella ja välillä sitten taas facebookissa.

  Äideistä on ollut ihanaa päästä seuraamaan tämän pienen pojan kehitystä ja kasvua, erityisesti silloin, jos omat lapset ovat jo isompia.

  Lue myös: Hän on syntynyt. Äidin poika on täällä

  äidin poika
  Iloinen Joel

  Joelin 2-vuotis kuulumiset

  Olen nyt 2 vuotta. Äiti sanoo, että aika kuluu hurjan kovaa vauhtia. Olen kehittynyt hurjasti.  Sanon sanoja paljon ja joka päivä tulee jotain uutta. Osaan jo sanoa kahden sanan ”lauseita” . Sain putket korviini syksyllä ja sen jälkeen olen ollut terve. Äiti on onnellinen. 

  Ja arvatkaa mitä! Nyt kun olen näin iso, niin pääsin jo isoveljen huoneeseen kerrossängyn alapunkkaan nukkumaan. Kivaa! Välillä tarvitsen vielä nukuttamiseen äitiä ja isää, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Ja tässä tulee jännin uutinen. Minun vauvatukka leikattiin ja nyt olen äidin mielestä niin ison näköinen jo. 

  Tykkään tosi paljon musiikista ja laulan paljon. Joka päivä kuuntelen lempi biisejäni. Musiikkimakuni on hevistä aina JVG:n biiseihin asti. Saas nähdä millainen muusikko minusta vielä kuoriutuu ja tulenko tässä äitiini”

  Lue myös: Äidin Pojan 6kk kuulumiset

  Poikien Äidit onnittelee Joelia ja muistuttaa äitiä, että usein uhmaikä alkaa 2 vuoden iässä 🙂 Siihen on syytä varautua.

  Alla ote uhmasta, Poikien Äitien uudesta kirjasta Pojan käyttöopas äidille

  Uhma

  Valitettavasti vauva-ajan itkut ja harmitukset muuttavat pikkuhiljaa muotoaan. Uhmaiän merkkejä ilmaantuu ensimmäisen kerran kahden vuoden hujakoilla. Sitä ennenkin toki on kaikenlaista vastaan hangoittelua havaittavissa. Itkupotkuraivarit saattavat tulla hyvinkin yllättäen ja mitä oudoimmistakin asioista. Hanska ei ole hyvin tai kenkä on huonosti ja lelukin saattaa olla väärä. Toisaalta äidin suojiin hakeudutaan edelleen herkästi, jos sattuu tai tulee riitaa muiden lasten kanssa. Myös silloin, kun toinen vanhemmista komentaa.

  Lue myös: Äidin Poika 1 vuotta. Mitä mahtui vuoteen?

  Tuholaisikäisen lapsen vanhemman moni ennakkoluulo lapsen kasvattamisesta muuttuu radikaalisti viimeistään tässä vaiheessa. Jos sinulle sattuu astetta temperamenttisempi poika kasvatettavaksi, luulosi helpoista kauppareissuista saattavat joutua romukoppaan. Vaikka toimisit vanhempana kuinka oikein ja johdonmukaisesti, voi sinun taaperosi silti olla se raivostuttava mukula kaupassa, joka heittäytyy lattialle ja huutaa täyttä kurkkua.

  Jos kiellät poikaasi koskemasta tavaroihin tai et osta hänelle hänen haluamaansa asiaa, saattaa hän reagoida siihen suuttumalla, heittäytymällä maahan, itkemällä tai jopa itseään tai sinua satuttamalla. Lyöminen ja pureminen ei ole ollenkaan tavatonta tuholaisikäiselle, joka vasta opettelee sosiaalisia taitoja. Kuitenkin on hyvä opettaa jo pienestä pitäen, mikä on sallittua ja mikä ei.

  Yritä pysyä itse rauhallisena konfliktitilanteissa, äänensävyä vaihtamalla saatat saada poikasi huomion. Raivareiden aikana on hyvä huolehtia, ettei lastasi satu tai hän ei satuta muita tai tuhoa ympäristöään. Muista ihmisistä ei tarvitse välittää. Aina on olemassa niitä, jotka tulevat neuvomaan ja kommentoimaan, koska osaavat mielestään paremmin. Heillä on käynyt tuuri, kun eivät ole saaneet temperamenttisempaa lasta koskaan kasvatettavakseen tai sitten on käynyt vain niin, että aika on kullanut muistot. Jälkimmäinen vaihtoehto on yleensä se oikea.

  Haasteita on tiedossa, oli poikasi sitten leppoisampi tai temperamenttisempi. Jos jokin tuntuu epänormaalilta, kannattaa asia ottaa esille neuvolassa. Ajattele, että jos lapsesi on temperamenttinen, sait kunniatehtävän kasvattaa haasteellisempaa poikaa. Jos poikasi on temperamentiltaan rauhallisempi, hymyile leveästi ja nauti. Teini-ikä on vielä tulossa ja seuraavista sisaruksista ei ole takeita.

  Lähde: Pojan käyttöopas äidille

  -Poikien Äidit Toimitus-

  Vastaa