• You are currently viewing Jos on aidosti onnellinen, ei esitä somessa!

  Jos on aidosti onnellinen, ei esitä somessa!

  Minkä ihmeen takia joidenkin täytyy somessa toitottaa omaa ihanaa elämää jatkuvasti. Instagramit ja Facebookit täynnä kuvia, kun on niin kivaa ja hauskaa perhe-elämää että!!! Kuitenkin todellisuus on sitten jotakin aivan muuta… Todellisuus vs. somemaailma on usein päinvastainen! Aidosti onnellisen ei tarvitse esittää somessa.

  Omassa tuttavapiirissä on sellaisia ihmisiä, jotka esittävät, että ovat niin onnellisia ja parisuhde kukoistaa. Kuitenkin siellä neljän seinän sisällä ei olekaan niin kivaa, kuin annetaan ymmärtää. Todellisuus on itseasiassa täysin päinvastainen.

  Yksi tuttavani jaksaa toistaa jokaisessa facebook-julkaisussaan, että on löytänyt rinnalleen elämänsä rakkauden ja toivoisi muidenkin saavan joskus kokea samanlaisen palavan rakastumisen, kuin hän on nyt kokenut. Mistä ihmeestä hän olettaa, että muut eivät olisi sellasta kokeneet? Siitäkö kun eivät kirjoita sitä facebookkiin?

  todellisuus vs. somemaailma

  Lue myös: Tässä kylässä vain aateliset ja häiriköt pärjäävät

  Onnesta ei tarvitse tehdä suurta numeroa

  ”Kel’ onni on, se onnen kätkeköön” -sanonta on todellakin totta. Nyt en tarkoita sitä, etteikö koskaan voisi omaa onnea tuoda esiin. Tottakai voi! Mutta se tyyli, jolla sen tuo, sen usein tunnistaa. Onnesta ei tehdä mitään suurta numeroa, vaan sen voi hienovaraisesti tuoda esille, joskus, ei koko ajan. Kaikilla se hienovaraisuus ei vain onnistu. Syyllistytään sellaiseen ällö-onnellisuusmättöön, joka ei kerta kaikkiaan voi pitää paikkaansa ja sen näkee kilometrien päähän.

  Näissä perheissä, joissa äiti toitottaa onnellisuutta ylitsevuotavalla tyylillä, on todellisuudessa pahoja ongelmia ja tyytymättömyyttä. Eletään sellaisessa illuusiossa, jota alitajuntaisesti toivotaan ja etsitään, mutta jota ei kuitenkaan loppupeleissä tavoiteta. Tämän siis tiedän, koska tunnen nämä perheet ja tiedän ongelmat taustalla.

  Samanlaisiin perheisiin törmää harva se päivä netin syövereissä, jotenkin sen haistaa. Kauniit kuvat ja hymyt ja naurut perheenjäsenten naamoilla eivät tunnu aidoilta. Kuka oikeasti nauttii valokuvien otosta, kun jokainen täällä varmaan tietää, että lasten kanssa onnistuneiden kuvien ottaminen on työn ja tuskan takana.

  Täydelliset Instagram-perheet tuskin nauttivat jatkuvasta kuvaamisesta. Sen on pakko kyllästyttää ja aiheuttaa kitkaa perheenjäsenten välillä. Suositut Insta-tilit tekevät sitä jo varmasti vain rahan vuoksi, mutta entäs nämä tavalliset perheet? Miksi onnellisuuden illuusiosta on pakko pitää kiinni? Jos sitä onnea ei oikeasti ole.

  Todellisuus ja somemaailma voi vastata toisiaan

  Pelkkää negatiivisuuttakaan ei kyllä jaksa kukaan katsella, mutta eikö meidän jokaisen elämä ole täynnä niitä hyviä ja huonoja hetkiä? Negatiivisuuttakin voi tuoda esille, mutta senkin voi tehdä muulla kuin ylitsevuotavalla tavalla. Aina ei voi olla vaan kaikki paskaa. Varmasti on niitä onnen hetkiäkin.

  Toivon todellakin, että maailma muuttuu enemmän taas aidoksi, eikä vain eletä illuusiota. Itsekin syyllistyn joskus tällaisia kuvia katsoessa ajattelemaan, kuinka oma elämä ei olekaan niin loisteliasta, vaikka tiedostan sen olevan kulissia muillakin. Olen kuitenkin todella tyytyväinen omaan tavalliseen elämääni, joka on täynnä iloja ja suruja. Laitan minäkin kaikenlaisista hetkistä kuvia, mutta pyrin aina aitouteen niissä. Olkaa ihmiset aitoja! Maailma tarvitsee aitoutta enemmän kuin koskaan…

  Haluatko sinä avata sanaisen arkkusi? Sana on vapaa-kirjoituksia voi lähettää jonna@poikienaidit.fi osoitteeseen. 

  Kommentit

  1. Teppo Lindroos

   Rakkaus voittaa kaiken.!
   Kyllä siitä pitää kertoa toisille. Mutta totuus vapauttaa. Ei kaikki, vain esitä saaneensa Rakkautta, mutta sen jakaminen totuudessa on sallittua.
   Valhe kolahtaa omaan nilkkaan, samoin kuin pilkka. Pyritään kannustamaan Rakkauteen ! Jeesuksen nimessä Aamen

  2. Yritetään nähdä hyvää muissa

   Tuntuu surulliselta lukea, että toisten onnellisuus ärsyttää näin paljon, että siitä tarvitsee kirjoittaa blogiin. Millaisen kuvan someen haluaakin antaa, todellisen tai epätoden ei sen pitäisi olla keltään muulta pois. Ajattelen, että jos toisten some-postaukset herättää suuria tunteita on hyvä kysyä itseltään miksi.

  Vastaa