• You are currently viewing Miten tehdään poikavauva?

  Miten tehdään poikavauva?

  Tyttöjä ja poikia syntyy vuosittain melko tasaista tahtia. Miehellä on X- ja Y-siittiöitä molempia yhtä paljon, joten aina on 50 % mahdollisuus, että lapsi on jompaa kumpaa sukupuolta. X-kromosomia kantavasta siittiöstä syntyy tyttö ja Y-kromosomisesta siittiöstä poika.  Äidin munasolussa on aina X-kromosomi, joten tuleva lapsi on joko XY (poika) tai XX (tyttö).

  Silti on pariskuntia, joilla on pelkkiä poikia, pelkkiä tyttöjä tai molempia. Yhden lapsen jälkeen todennäköisyys saada lapsi samaa sukupuolta edellisen kanssa on vielä hyvin lähelle 50/50. Kolmannen lapsen kohdalla mahdollisuus samaan sukupuoleen jo kasvaa, mutta hyvin vähän. Kahden pojan vanhemmat saavat 52% mahdollisuudella kolmannen pojan ja kahden tytön vanhemmat 54& mahdollisuudella taas tytön.

  Mitä enemmän on samaa sukupuolta, sen todennäköisempää on, että seuraavakin tulokas on samaa sukupuolta. Seitsemän veljeksen sarja on siis aivan mahdollinen tai toisinpäin. Kuitenkin suurin osa useamman lapsen perheistä on varustettu niin tytöillä, kuin pojilla. Harvinaisempaa on saada useita samaa laatua.

  Poikien Äiti -blogi: Mikä todennäköisyys on saada neljä poikaa putkeen?

  Lääketieteellistä näyttöä ei vielä ole, että voisimme vaikuttaa lapsen sukupuoleen. Siittiöt ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan erilaisia, joten on mahdollista, että tietyillä keinoilla voi vaikuttaa tulevan lapsen sukupuoleen. On myös tiettyjä uskomuksia, kuinka saadaan esimerkiksi poikavauva, joten Poikien äidit listasivat keinot, joilla on suurempi mahdollisuus saada poika ja käänteisesti suurempi mahdollisuus saada tyttö.

  miten tehdään poikavauva

  Miten siis tehdään poikavauva?

  Yhdynnän ajoitus

  Yhdynnän ajoituksella uskotaan olevan vaikutusta lapsen sukupuoleen. 1970-luvulla tehdyissä tutkimuksissa (Tri Shettles) havaittiin, että poikasiittiöt ovat tyttöjä nopeampia. Tällöin teoreettisesti yhdynnän ajankohdalla on merkitystä. Jos haaveissa on poika, kannattaa yhdyntä ajoittaa ovulaation aikoihin. Nopeampi poikasiittiö olisi perillä munasolulla aiemmin, kuin hitaammat tyttösiittiöt.

  Toiset uskovat, että tyttö tehdään 12 tuntia ovulaation jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos mielii saada pojan, ei yhdyntää kannata ajoittaa enää ovulaation loppupuolelle. Lisää aiheesta sivuston Ingender.com artikkelissa. 

  Yhdyntäasento

  Yhdynnän asennolla voi olla myös teoriassa merkitystä. Mitä syvemmälle mies pääsee yhdynnässä naisen emättimeen, sen lyhyempi matka on siittiöillä uida munasolulle, ja näin poikasiittiöt nopeampina uimareina olisivat ensimmäisenä perillä. Esimerkiksi takaapäin yhdynnässä mies pääsee syvemmälle. Kannattaa siis kokeilla tätä asentoa, jos haaveissa on poikavauva.

  Ruokavalio

  Ruokavaliolla on myös teoriassa mahdollisuus vaikuttaa vauvan sukupuoleen. Uskotaan, että emäksisemmät olosuhteet emättimessä ovat ihanteellisimpia juuri poikasiittiöille. Tällöin naisen on hyvä syödä sellaisia ruokia, jotka vaikuttavat vaginan pH-arvoon. Parhaita emäksisiä ruokia ovat: Pinaatti, lehtikaali, kurkku, parsakaali, avocado ja sitruuna.

  Muut uskomukset

  On olemassa myös ns. vanhan kansan uskomuksia, joilla voi vaikuttaa tulevan lapsen sukupuoleen. On esimerkiksi uskottu, että kirves sängyn alla tai karvalakki päässä ja kintaat kädessä yhdynnän aikana tuo pojan taloon.

  Isän iän on uskottu vaikuttavan myös eli mitä nuorempi isä, sen helpommin saa pojan. Isän ei kannata kuulemma  käyttää myöskään liian kireitä ja hautuvia alushousuja,tai saunoa ahkerasti jotta poikasiittiöt pysyvät hengissä viileämmissä kiveksissä. Aikoinaan on jopa uskottu, että oikea kives tuottaa poikia ja vasen tyttöjä. Erilaisia uskomuksia on paljon, tässä vain murto-osa lueteltuna.

  Ei tieteellistä näyttöä

  Tieteellistä näyttöä ei siis ole, vaikka siittiöiden ominaisuuksissa onkin todettu olevan eroja. Edellämainitut keinot ovat toki teoriassa mahdollisia ja näitä voi testimielessä kokeilla, jos haluaa. Mahdollisuudet ovat kuin korttipakassa mustia ja punaisia kortteja nostettaessa. Joskus sattuu tulemaan useampi samaa väriä putkeen, joskus taas molempia tasaisesti.

  Oli lapsi sitten kumpaa sukupuolta tahansa tai vaikka intersukupuolinen (lapsen sukupuolta ei voi määrittää), täytyy muistaa, että jokainen lapsi on tärkeä, oli hän mitä tahansa sukupuolta. Lopputulemana toteamme siis, että sukupuoli on enemmän sattuman kauppaa!

  Lähteet: Duodecim, Tiede.fi

  -Poikien äidit -toimitus- 

  Kommentit

  1. Tyttö ja poika

   Meillä tehtiin lapset hedelmöityshoidoilla yksi kerrallaan ja tuli tyttö ja sitten poika. Kumpikin on siis hedelmöitetty samaan aikaan.

  2. Tepa

   Tuo kertomus täysin huuhaata mitkään asennot ja kuunkierrot tai muut taikakalut ei saa aikaseksi tytöä tai poikaa ei mitään merkitystä!

  Vastaa