• You are currently viewing Naapurit helvetistä, pääseekö niistä eroon koskaan?!?

  Naapurit helvetistä, pääseekö niistä eroon koskaan?!?

  Joskus kuulee puhuttavan mahtavista naapureista, peräti yhteisöistä, joissa puhalletaan yhteen hiileen. On whatsapp-ryhmää, lapsenvahtia, pidetään grilli-iltoja ja muuta mukavaa yhteishenkeä. Mutta mitä, jos naapurit ovat suoraan helvetistä?!?

  naapurit helvetistä

  Naapurit helvetistä ajavat hulluuden partaalle

  En tiedä, voiko yhdelle perheelle käydä näin hullusti, kuin meille, että ympärillä asuu useampia kamalia naapureita. Meillä tämä on arkipäivää, yhtä helvettiä suoraan sanoen. Muuttaminen ei ole juuri tällä hetkellä mahdollista, joten ei auta itkut markkinoilla. Ollaan kyllä vuokra-asunto jonossa muualle, mutta jonot ovat pitkät täällä päin.

  Asumme siis kerrostalossa (osa vuokralaisia yksityisissä asunnoissa), jossa kuuluu kaikki vessan vedosta lähtien. Tai ainakin se tuntuu siltä. Älkää ymmärtäkö väärin, meitä ei vessan vedot haittaa eikä lasten äänet (koska on omiakin, joista lähtee välillä ääntä) eikä mitkään normaaliin elämään kuuluvat äänet. En siis ole muuttamassa maalle! Ongelma on siinä, että seinänaapurissa asuu juoppo pariskunta, yläkerrassa kaksi nuorta miestä ja alakerrassa muuten vain äänekäs pariskunta (jos tiedätte mitä tarkoitan..).

  Kaikenlaisia ääniä…

  Juoppo pariskunta häiriköi toistuvasti. Huutaa, ryyppyporukat vaeltaa asunnossa edestakaisin ja pitävät kaikenlaista meteliä. Meidän oven takana käy heille menevää porukkaa, jotka erehtyvät asunnosta viikottain. Näitä loisia ei meinata saada ulos, vaikka heistä on valitettu toistuvasti. Vuokralaisilla on yllättävän suuret oikeudet, joten häätö voi kestää pitkään.

  Nuoret miehet sitten taas pitävät äänekkäitä bileitä viikonloppuisin alkuillasta, juuri kun lapset ovat menossa nukkumaan. Muuten he ovat mukavia ja kohteliaita nuoria miehiä, jotka jäävät usein lapsiemme kanssa juttelemaan. Heistä en sen vuoksi halua valittaa, mutta kieltämättä se biletys häiritsee kaiken muun melun lisäksi. Olen pojille joskus asiasta maininnut ystävälliseen sävyyn ja he ovat luvanneet pitää pienempää meteliä, mutta niin se vaan unohtuu aina hiukan.

  Äänekäs pariskunta taas pitää usein iltaisin ja öisin ”muuta meteliä”, joka sekin on mielestäni sinänsä ihan normaalia, mutta naispuoleinen on vaan niin äänekäs, ettei sitä voi olla kuulematta välillä.. Meidän makkarit taitavat olla päällekkäin ja kesäisin vielä ikkunta auki öisin, niin näiltäkään ääniltä ei voi oikein välttyä, vaikka sen ikkunan sulkisikin.

  Meillä on siis hyvin mielenkiintoinen tämä meidän naapurusto ja tämä meteli joka suunnasta lähes jo huvittaa, mutta totta puhuen kyllä se raastaa hermoja. Ääniin tottuu, mutta kyllä siinä on lapsilla ihmeteltävää, jos eivät satu unessa olemaan. Lapset jopa pelkää käydä ovea avaamassa, kun ei aina tiedä, ketä siellä seisoo. Tiedän, että jos me kuullaan ääniä tänne näinkin selvästi, myös he kuulee meidän. Meidän meteli vain on sitä lapsiperhemeteliä, joka on mielestäni normaalia. Eivät ole ainakaan tähän suuntaan valittaneet koskaan liiasta metelistä 😉

  Minkälaisia naapureita teillä on ja onko häirikkönaapureista päässyt eroon koskaan? Se ei nimittäin ainakaan täällä onnistu ihan käden käänteessä! Vai valitanko turhasta ja olen naapuruston kyylä?

  Nim. kyllästynyt naapuri

  Vastaa