• You are currently viewing Polkupyörä vai potkupyörä, kumpi lapselle kannattaa valita?
    Photo by Amber Faust on Unsplash

    Polkupyörä vai potkupyörä, kumpi lapselle kannattaa valita?

    Polkupyörä vai potkupyörä, kumpi lapselle kannattaa hankkia? Vielä 15 vuotta sitten katukuvassa ei juuri potkupyörällä viilettäviä taaperoita näkynyt, mutta nykyään potkupyörät ovat todella yleisiä. Kumpi lapselle sitten kannattaisi hankkia, toinen vai molemmat?

    POLKUPYÖRÄ VS POTKUPYÖRÄ

    Jo kaupoille lähtiessä kannattaa pitää mielessä, että yksi tärkeimpiä kriteereitä pyörän hankinnassa on oikea koko. Pyörän turvallinen hallinta ja pyöräilytaitojen kehittyminen vaatii oikeankokoisen pyörän.

    POTKUPYÖRÄ sopii erinomaisesti 2-3 vuotiaiden lasten ensipyöräksi. Se kehittää hyvin tasapainoa ja siitä siirtyminen tavalliseen pyörään saattaa olla helpompaa.  Potkupyörällä pääsee hyvin nopeasti liikkeelle, mutta alamäissä vauhti voi kohota nopeasti. Vanhemman onkin liikenteessä valvottava tarkasti lapsen pyöräilyä.

    Lapsen enimmäiseksi POLKUPYÖRÄKSI kannattaa valita yksivaihteinen, jotta lapsi voi keskittyä tasapainon säilyttämiseen ja pyöräilytaitojen kehittämiseen. Jalkajarrut on myös hyvä löytyä lapsen enimmäisestä polkupyörästä. Kuten potkupyörällä, myös polkupyörällä vauhti saattaa äkkiä kasvaa hurjaksi, joten ennen kuin siirrytään liikenteen sekaan, kannattaa opetella pyörän turvallinen käyttö ja miten esimerkiksi jarrutus tapahtuu.

    Lue myös: Miten valita lapselle oikeankokoiset vaatteet?

    Edelleen kysymys kuuluu, kumpi sitten on parempi valinta? Vastaus löytyy perheen omista mieltymyksistä ja monesti kokeilemalla selviää millaisella pyörällä lapsi tykkää liikkua. Kumpaan sitten päädyttekään, ennen ostopäätöstä pyörä kannattaa käydä paikan päällä testaamassa, jotta voidaan varmistaa lapsen ajoasento ja tukeva ote ohjaustangosta.

    Muistathan myös pyöräilykypärän – ehdoton varuste kaikille pyöräilijöille!

    – Poikien äidit toimitus

    Vastaa