• You are currently viewing Kylpyhuoneen viikkosiivous – teethän vähintään nämä
    Photo by Filmreal Studio

    Kylpyhuoneen viikkosiivous – teethän vähintään nämä

    Kylpyhuoneen puhtaana pitäminen on tärkeä osa kodin siisteyttä. Säännöllisessä siivoamisella sekä oikeanlaisilla välineillä ja pesuainella varmistat sen, ettei lika pääse pinttymään ja pinnat pysyvät puhtaina. Nappaa alta vinkit mielekkääseen siivoamiseen.

    KYLPYHUONEEN SIIVOUS – NÄILLÄ VINKEILLÄ ONNISTUT

    Oikeanlaisilla pesuaineilla pääsee jo pitkälle. Kalkkikertymät lähtevät parhaiten happamalla puhdistusaineella. Rasvatahrat poistat emäksisellä puhdistusaineella ja yleispuhdistukseen ja pinttymättömään likaan toimii neutraali puhdistusaine. Pidäthän kuitenkin mielessä, että muovi- ja emalipinnat eivät kestä hankaavia aineita, voimakkaita happamia tai emäksisiä aineita eikä pyykin liotusta. Amme on usein emalia!

    Lue myös: Imurista leviää paha haju – mikä avuksi?

    Wc-istuin, pesuallas ja lasiseinät kannattaa tasaisin väliajoin pestä kalkkisaostumien poistoon tarkoitetulla puhdistusaineella. Se poistaa tehokkaasti lian ja saa pinnat kiiltämään. Suihkuta pesuainetta puhdistettavalle pinnalle ja jätä se hetkeksi vaikuttamaan.

    Lattian puhdistus. Ennen varsinaista pesua, imuroi lattiapinnat puhtaaksi pölystä ja mahdollisista roskista. Pyyhi lattiapinnat mopilla. Jos lattiaan vielä jää läikkiä, jotka eivät irtoa, on kyseessä todennäköisesti kalkkisaostumat. Käytä täsmäiskuna hapanta puhdistusainetta annostusohjeen mukaisesti.

    Lattiakaivon puhdistusta ei välttämättä viikottain tarvitse tehdä, mutta muistatko milloin viimeksi joku sen on puhdistanut? Irrota lattiakaivon ritilä ja poista irtonaiset roskat ja hiukset esimerkiksi talouspaperilla. (Voit myös käyttää lattiakaivossa erillistä irrotettavaa suodatinta, kunhan muistat säännöllisesti vaihtaa sen.) Laske lattiakaivoon puhdasta vettä. Suihkuta sinne astianpesuainetta tai yleispuhdistusainetta. Pese ritilä kummaltakin puolelta ja harjaa lattiakaivo puhtaaksi. Esimerkiksi vanha astianpesuharja stoimii tähän tarkoitukseen erinoimaisesti. Lopuksi vielä huuhtele kaivo laskemalla sinne puhdasta vettä. Vinkki, jos lattiaritilä on rikkoutunut, ilmettä voi helposti piristää vaihtamalla sen uuteen.

    – Poikien äidit toimitus – 

    Vastaa