• You are currently viewing Mikä ihmeen villasukkakävely?
    Photo by Daniel Frank

    Mikä ihmeen villasukkakävely?

    Villasukkakävely. Mikä juttu? Onko sinua tullut talvisilla kaduilla tai metsäpoluilla vastaan ihmisiä, joilla on kenkien sijaan jaloissa ollut vain villasukat? Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää mistä on kyse.

    VILLASUKKAKÄVELY – VINKIT JA TERVEYSHYÖDYT

    Se paras ja optimaalisin keli villasukkakävelyyn tai juoksuun on silloin, kun ulkona on kunnon pakkanen. Silloin lumi ei paakkuunnu sukkien pohjiin. Mikäli tämän artikkelin myötä innostut testaamaan villasukkakävelyä, aloitathan maltilla ja pienellä lenkillä, jotta vältyt jalkojen kipeytymiseltä.

    Pelkästään yhdet villasukat ei myöskään riitä. Pue jalkaan kahdet tai kolmet villasukat. Jotta sukat eivät lähde kesken kaiken valumaan, voit kiinnittää ne nilkkoihin esimerkiksi hiusdonitsilla.

    Lumi ja villasukka pehmentävät askelta ja sen sanotaan tekevän hyvää niin keholle kuin mielelle. Laji muistuttaa paljasjalkajuoksua ja on pehmeässä hangessa harrastettuna nivelille ja luustolle ystävällistä sekä aktivoi jalkaterän lihaksia

    Lue myös: Kasvonaamiot, joiden ainesosat löytyvät kotoa

    Jos lähdet hankeen ilman kenkiä, sen sijaan villasukat jaloissasi, kehosi oppii vähitellen toimimaan luonnollisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Erityisesti isovarpaan asettuminen optimaaliseen, suoraan linjaan on yksi isoimmista ja tärkeimmistä muutoksista. Tämä puolestaa tekee askelluksestasi toimivan ja luonnollisen. Ensimmäiset muutokset, jotka huomaat ovatkin luultavasti jalkateriesi ja varpaiden linjausten muutos ja sitä kautta miellyttävämpi askellus. Villasukissa ulkona kävely kenkien sijaan johtaa siihen, että käytät jalkateriäsi kuten niille on luontaista. Saatat myös saada helpotusta erilaisiin alaraajan ongelmiin, joihin yleensä tarvitaan fysioterapiaa. Myös jalkaterien pieniä lihaksia on haastavaa harjoittaa, mutta villasukkakävelyn aikana jalkateriesi lihakset vahvistuvat aivan luonnollisesti. Tällöin vammautumisriski pienenee ja jalkaterän asentovirheitä ei pääse syntymään.

    Kuten jo yllä mainittiin, jos rohkenet kokeilla, tee se pakkaskelissä, useammat villasukkaparit päällekäin ja aloita pienellä lenkillä, ihan vaikka omalla kotipihalla tai korttelin ympäri.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa