• You are currently viewing Pyykkikoneesta tullut pyykki haisee tunkkaiselta – mikä avuksi?
    Photo by Megan Lee

    Pyykkikoneesta tullut pyykki haisee tunkkaiselta – mikä avuksi?

    Yllättikö pahanhajuinen pyykki, vaikka se juuri tuli koneesta ja sen pitäisi tuoksua raikkaalta? Lue alta vinkit, mistä pahanhajuinen pyykki voi johtua.

    TOIMI NÄIN, JOS PESUKONEESSA PESTY PYYKKI EI TUOKSUKAAN RAIKKAALTA

    Tarkastele ensimmäisenä, paljonko laitat pesuainetta. Saattaa nimittäin hyvinkin olla, että pahanhajuinen pyykki johtuu liiallisesta pesuaineen määrästä. Ylimääräinen pesuaine kun kerääntyy koneen rumpuun ja jää sitä myöden vaatteisiin, sillä koneen vesimäärä ei riitä sen huuhteluun. Koneen ylitäyttö myös pahentaa tilannetta, sillä pesuohjelmat on suunniteltu tietyille kilomäärille.

    Vaihda huuhteluaine pyykkietikkaan.

    Milloin viimeksi olet huoltanut ja puhdistanut pesukoneen? Etikka auttaa myös pitämään koneen biofilmin eli mikrobikasvuston kurissa. Se pitää koneen puhtaampana ja ehkäisee epämiellyttäviä hajuja.
    Puhdistathan pyykinpesukoneesi säännöllisesti. Marketeissa esimerkiksi myydään siihen tarkoitettuja pesuaineita.

    Älä unohda pyykkejä koneeseen! Helpommin sanottu kuin tehty, mutta ota pyykki pois koneesta heti ohjelman loputtua, sillä pyykki alkaa muutoin nopeasti haista.

    Kun olet poistanut pyykit koneesta, jätä pesukoneen luukku aina auki, jotta kosteus koneen sisältä pääsee haihtumaan. jos kone on jatkuvasti kostea, voi sinne alkaa muodostua mikrobikasvustoa ja mikä ei itsestään poistu koneen normaalissa käytössä.

    Lue lisää: Vinkit toimivaan pyykkihuoltoon

    Käytä zeoliititonta pyykinpesuainetta. Zeoliitti on savenkaltainen harmaa epäorgaaninen vedenpehmennin, joka poistaa myös hajuja. Se kerääntyy ajan kuluessa koneen sisälle rumpuun, varsinkin jos pyykkiä pestään suurimmaksi osaksi alhaisissa 40-asteen lämpötiloissa.

    Vältä pikaohjelmia, joissa lämpötila on usein alhainen. Älä myöskään pese kaikkia pyykkejä alle 40-asteessa. Tämä on helppo toteuttaa pesemällä pyyhkeet ja lakanat aina 60–95-asteessa.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa