• You are currently viewing Toukokuun tärkeät päivämäärät
  Photo by Rahul Pandit

  Toukokuun tärkeät päivämäärät

  Heti toukokuun alku, ensimmäinen päivä tuo tullesssaan Vapun, mutta toukokuussa tapahtuu paljon muutakin. Tiedätkö myös miksi kyseisiä päiviä vietetään ja ovatko kaikki virallisia liputuspäiviä, tsekkaa alta.

  TOUKOKUUN TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

  1.5. VAPPU – on suomalaisen työnpäivä ja sen virallinen liputuspäivä tänä vuonna osuu maanantaille eli vappua liputetaan aina päivämäärälleä 1.toukokuuta. Tänä vuonna vappua voikin juhlia pidemmän kaavan mukaan, jos aloittaa juhlallisuudet jo heti perjantaina ja jatkaa maanantaille saakka! Huh!

  9.5. EUROOPPA PÄIVÄ – Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään aina 9.5. Eurooppa päivä on myös virallinen liputuspäivä.

  12.5. J.V. SNELLMANIN PÄIVÄ – Johan Vilhelm Snellman oli suomalainen filosofi, kirjailija, sanomalehtimies ja valtiomies 1800-luvun Suomessa. Hän vaikutti merkittävästi suomen kielen asemaan ja Suomen markan käyttöönottoon. Virallinen liputuspäivä.

  Lue myös: Viime hetken vappusima

  14.5. ÄITIENPÄIVÄ – äitienpäivää vietetään monissa maissa kevään aikana ja meillä täällä Suomessa sitä juhlitaan aina toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä on myös virallinen liputuspäivä.

  15.5. KANSAINVÄLINEN PERHEIDEN PÄIVÄInternational Day of Families. Vuonna 1993 YK:n yleiskokous julisti perheiden teemapäivän, jonka tarkoituksena on tuoda esille perheiden hyvinvointia ja merkitystä osana toimivan yhteiskunnan rakenteita. Vuonna 2023 perheiden teemapäivä tuo esille yhteiskuntien ikärakenteen muutoksen vaikutuksia sekä erityisesti ikääntymisen aiheuttamia tarpeita perheiden asemaan ja hyvinvointiin eri puolilla maailmaa.

  18.5. HELATORSTAI – on vuotuinen kristillinen juhla, jota vietetään 40. päivänä pääsiäisestä Jeesuksen taivaaseenastumisen muistoksi.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa