• You are currently viewing Kesätekemistä lapsille

  Kesätekemistä lapsille

  Kesälomat lähenevät ja me aikuiset kovasti jo pohditaan mihin kaikkialle sitä lasten kanssa tänä kesänä voisi suunnata. Lapsista puhumattakaan. Kesätekemistä lapsille on paljon ilmaiseksikin, onneksi, mutta melko usein rahapussin nyörejäkin joutuu löystyttämään kesälomien aikana.

  Me Sannan kanssa ollaan siinä mielessä onnellisessa asemassa, että työnkin puolesta voidaan tarjota lapsille paljon kivoja elämyksiä ympäri vuoden. Sellaisiakin joihin ei normaalisti olisi varaa. Tässä on se huono puoli, että lapsilla helposti hämärtyy se, miten paljon tällaisia juttuja oikeasti voisi tehdä ja paljonko ne maksavat. Olen koittanut kuitenkin selittää pojille, että äiti tekee töitä niiden juttujen eteen, mitä he saavat kokea. Mielestäni ovat sen ymmärtäneet melko hyvin.

  Tänä kesänä meidän perheellä on luvassa ulkomaanreissu. Tästä syystä muut maksulliset huvitukset koitetaan pitää minimissään. Omalle mökille (Pekan suvun) mennään varmasti useampaan otteeseen, se on poikien lempipaikka. Myös perinteinen road trip ystäväni ja poikien kanssa on pakko toteuttaa. Tänä kesänä vielä kotimaassa, ensi kesänä haaveena eurooppa.

  Tekemistä lapsille kesäksi

  Kokemustemme perusteella keräsin tähän postaukseen niitä ikimuistoisimpia kesätekemisiä poikien kanssa. Toivottavasti joku saa näistä hyviä ideoita kesäksi. Nämä ovat kaikki siis maksullisia juttuja. Teen ihan oman postauksen sitten myöhemmin maksuttomista vaihtoehdoista. Tässä alla jokaisesta paikasta pienet esittelyt, sekä linkki meidän testaukseen, mistä löytyy lisää arvokasta tietoa kohteesta.

  PowerPark lapsiperheen kanssa

  (Klikkaa otsikkoa)

  Kauhulla juuri katselin nimeltä mainitsemattomien huvipuistojen nousseita hintoja. Hinnat ovat jo niin hurjia, että suurperheellisten on kohta lähes mahdoton käydä enää huvipuistoissa. Viime kesänä kävimme ekaa kertaa ikinä PowerParkissa ja siellä on hinnat vielä pidetty kohtuullisina. Moniin laitteisiin pääsee aikuinen lapsen mukana ilman lippuakin. PowerParkissa oli ehdottomasti parhaimmat laitteet, mitä yhdessäkään muussa kotimaisessa huvipuistossa. Sinne kannattaa lähteä vaikka muutamaksi päiväksi.

  kesätekemistä lapsille

  Hämeenlinnan Flowpark ja linna

  (Klikkaa otsikkoa)

  Hämeelinna on kotikaupunkini, joten olen vähän puolueellinen tässä, mutta Hämeenlinnan Flowpark ja linnassa vierailu pääsevät ehdottomasti kärkisijoille meidän kokemuslistallamme. Erityisesti linnan vieressä oleva vankilamuseo jätti lähtemättömän vaikutuksen niin äitiin kuin poikiinkin. FlowParkin kiipeilyreitit olivat ihan omaa luokkaansa, verrattuna muihin kiipeilypuistoihin, joissa olen vieraillut. Hurjiakin reittejä löytyi, jopa hurjapäille. Hämeenlinnasta löytyy paljon muutakin kesätekemistä lapsille, joten kannattaa kurkata kaupungin muukin tarjonta, ennen kuin suuntaa sinne.

  hämeenlinna lapsille

  Suomenlinnan meriseikkailu

  (Klikkaa otsikkoa)

  Suomenlinna on kaiken kaikkiaan ihana paikka kesällä käydä lasten kanssa. Sinne voi mennä piknikille tai vaikkapa uimaan. Viime kesänä pääsin kuitenkin Ossianin ja kummityttöni kanssa kokeilemaan meriseikkailua, mikä oli aika unohtumaton kokemus.  1700-luvun tykkisluuppilla seilaaminen oli sekä jännää, että viihdyttävää. Mukana nimittäin purjehdustaitoisia näyttelijöitä. Tänä kesänä olisi kiva viedä pienemmätkin pojat seikkailemaan.

  suomenlinna lapsille

  Lento- ja surffikokemus Sirius Sportissa

  (Klikkaa otsikkoa)

  Yksi mieleenpainuvimmista paikoista on ollut ehdottomasti Sirius Sport Resortin vapaa-ajan urheilukeskus, jossa voi lentää, surffata, kiipeillä ja pelata minigolfia sekä vierailla moottoripyörämuseossa. Se sijaitsee Pyhtäällä, lähellä Kotkaa. Meidän poikien huippukokemukset ovat täältä paikasta sekä lentoputkesta, että sisäsurffista. Molempia ollaan ehdottomasti menossa kokeilemaan vielä uudestaankin, eikä varmasti silloinkaan viimeistä kertaa. Jotkut jutut on unohtumattomia ja täällä on saatu kokea niitä ainakin kaksi.

  lentäminen lapsille

  Vesipuisto Serena

  (Klikkaa otsikkoa)

  Minun suosikkikohde kesällä on Serena. Jostain syystä hullaannuin pari kesää sitten Serenaan aivan täysin. Siellä on nimittäin kesällä aivan sellainen ulkomaan tunnelma. Musiikki soi, vesi on ulkoaltaissakin lämmintä ja lapset nauravat. Tilaa on ottaa aurinkoa ja rentoutua, nyt kun lapsetkin osaavat meillä jo uida. Jos sattuu huono ilma, niin uimaan pääsee sisällekin. Olemme välillä talvella vierailleet sisäaltaissa ja niissä riittää jo tekemistä. Mutta ne ulkoaltaat! Ne ovat se syy, miksi me sinne aina nykyisin kesällä suuntaamme.

  vesipuisto lapsille

  Virossa lasten kanssa

  (Klikkaa otsikkoa)

  Pakko vielä mainita, että kotimaan lisäksi, ihan tosi läheltä löytyy aika kivoja paikkoja lapsiperheille. Esimerkiksi Virosta löytyy kesätekemistä lapsille vaikka kuinka. Kävimme siellä perheen kanssa ihanalla road tripillä muutama kesä sitten ja saimme nähdä, mitä kaikkea lapsiperhe voi touhuta naapurissakin. Ensi kerralla, kun suuntaatte Tallinnaan tai Pärnuun, niin kokeilkaa jotain vähän erilaistakin Virossa. Näitä muistoja ja maisemia kannamme ainakin me pitkään mukanamme.

  viro lapsille

  Mahtavia kesähetkiä kaikille lapsiperheille!

  Vastaa