• You are currently viewing Kodin likaisimmat asiat, yllättääkö joku näistä?
  Kuva Gareth Hubbard

  Kodin likaisimmat asiat, yllättääkö joku näistä?

  Likaisimmat asiat kotona – tuleeko ensimmäisenä mieleen wc-pönttö? Toki nämä riippuvat jokaisessa kodissa siisteystasosta, mutta wc-pönttö ei välttämättä ole se likaisin!

  NE LIKAISIMMAT YLLÄTTÄJÄT KOTONA

  Hammasmuki – milloin viimeksi olet muistanut pestä hammasharjatelineen / hammasmukisi?

  Kodin käsipyyhkeet – jos tätä tekstiä lukiessa et muista milloin viimeksi olet vaihtanut käsipyyhkeet puhtaisiin, tee se välittömästi!

  Kahvinkeitin – sen lisäksi, että keität päivästä toiseen kahvikeittimelläsi kahvia, tulisi se myös muistaa puhdistaa säännöllisesti. Näillä vinkeillä onnistut.

  Lue myös: Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat

  Keittiön tiskiallas – Säännöllinen kontakti ruoan kanssa ja ruoantähteet tiskialtaassa saattavat tehdä altaasta kodin likaisimman paikan! Pesethän altaan muutaman kerran viikossa kunnolla ja varmista, että kaikki ruoantähteet lähtevät.

  Onko sinulla lemmikkejä? Pesetkö lemmikin ruokakipon päivittäin? Paras valinta ruokakipoksi on sellainen, joka kestää päivittäistä pesua, esimerkiksi ruostumaton teräs.

  Tiskirätti – keittön tiskirätit ovat alttiita keräämään bakteereja ja muita mikro-organismeja niiden kosteuden ja lämpötilan vuoksi. Tämä voi johtaa epämiellyttäviin hajuihin sekä lisätä sairastumisen riskiä, jos rättejä ei vaihdeta säännöllisesti. Yleinen suositus on vaihtaa tiskirätti joka päivä tai joka toinen päivä. Tämä auttaa pitämään keittiön puhtaana ja vähentää bakteerien ja muiden haitallisten mikro-organismien määrää. Myös jotkut tiskirätit voi pestä koneessa!

  Suihku ja kylpyamme – miten ne nyt muka likaantuvat kun niissä käytetään säännöllisesti vettä? Kosteat tilat keräävät bakteereja, ei siis riitä että käyt vain suihkussa. Pese suihkutila ja kylpyamme viikoittain puhdistusaineella. Muista välillä myös puhdistaa irronneet hiukset lattiakaivosta.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa