• You are currently viewing Milloin sairauspoissaolojen jälkeen voi palata takaisin päivähoitoon?
    Kuva: Yuri Shirota

    Milloin sairauspoissaolojen jälkeen voi palata takaisin päivähoitoon?

    Milloin sairaana olleen lapsen voi viedä takaisin päivähoitoon? Tämän artikkelin ohjeet ovat niin sanotusti yleisellä tasolla määriteltyjä ohjeita. Jokaisen lapsen kohdalla on erikseen vielä mietittävä, onko lapsi jo valmis siirtymään takaisin päivähoitoon? Onhan lapsi saanut levättyä riittävästi ja jaksaa taas olla mukana päivähoidon toiminnassa eikä enää tartuta muita.

    YLEISIMMÄT LASTEN SAIRAUDET JA OHJEET MILLOIN VOI PALATA TAKAISIN PÄIVÄHOITOON

    Useimmiten tarttuminen on suurimmillaan taudin alussa, joten tartuntojen vähentämiseksi kannattaakin kotiin jäädä heti, kun infektio-oireet ilmaantuvat.

    Lue myös: Taas kihomatotartunta päiväkodista

    KUUME – kuumeinen lapsi ei kuulu päivähoitoon! Takaisn voi palata kun on kotona viettänyt yhden kokonaisen vuorokauden kuumeettomana.

    YSKÄ JA NUHA – eivät estä hoidossaoloa elleivät ne laske merkittävästi lapsen vointia tai ole haitaksi päivähoidon toiminnalle.

    KORONA – lapsi voi palata päiväkotiin, kun oireet ovat selvästi vähentyneet, kuume on ollut yli vuorokauden poissa ja lapsen yleisvointi sellainen, että hän jaksaa osallistua toimintaan.

    OKSENTELU JA RIPULI – erittäin herkästi tarttuvia, joten ripuloivia ja oksentelevia lapsia hoidetaan kotona, kunnes oireet loppuvat ja lapsi on ollut kahden vuorokauden ajan oireeton.

    VESIROKKO – rokottamattoman lapsen on syytä pysytellä kotona, kunnes ruvet ovat kuivuneet. (Yleisimmin noin 5–6 vuorokauden kuluttua ihottuman puhkeamisesta.) Rokotettu lapsi voi palata hoitoon, kun uusia ihomuutoksia ei enää ilmaannu.

    KORVATULEHDUS – lapsen voi viedä hoitoon kun yleisvointi sen sallii.

    lähde: terveyskirjasto

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa