• Kysely paljasti: Vain 34% äideistä toivoi saavansa tytön ja pojan

  Yleinen harhaluulo on, että lähes kaikki vanhemmiksi ryhtyvät toivoisivat saavansa tytön ja pojan. Kyselymme mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, itseasiassa selvästi suurin osa äideistä ei ole toivonut saavansa tyttöä ja poikaa.

  Poikien Äidit Instagramissa tehdyt kyselyt ovat todella suosittuja. Vastauksia erilaisiin kysymyksiin saamme aina useita tuhansia, parhaimmillaan jopa kymmeniä tuhansia.

  Tällä kertaa kyselimme yhteisön äideiltä raskausajasta ja seuraajat pääsivät vastaamisen lisäksi myös kysymään muilta äideiltä aiheesta lisää. Erittäin kiinnostuneita oltiinkin vauvan sukupuoleen ja sen toiveeseen liittyvistä asioista.

  tyttö vai poika?

  Sukupuolitoiveita

  Tulevan vauvan sukupuoli on kiehtonut kautta aikain vanhempia. On olemassa erilaisia uskomuksia ja leikkejä joilla yritetään selvittää tulevan vauvan sukupuoli, mutta todellisuudessa sitä ei voi varmuudella tietää kuin lapsivesi- ,istukka-, ja verinäytteestä. Aika varman arvauksen voi saada myös ultraäänellä.

  85% äideistä kertookin selvittäneensä lapsen sukupuolen etukäteen ja 4% sai tietää sen vahingossa. Äideistä 54% aavisti tulevan lapsensa sukupuolen oikein.

  Yllättävää saattaa olla, että tyttöä ja poikaa itselleen ei ollut koskaan toivonut kuin reippaasti alle puolet äideistä (34%). Äideistä jopa 66% oli toivonut jotain ihan muuta kuin saavansa tytön ja pojan. Tämä on kiinnostavaa, sillä mediassa ja julkisessa keskustelussa asiasta on väritetty ihan toisenlainen kuva.

  Kyselyn mukaan 14% äideistä oli toivonut saavansa joskus nimenomaan tytön/tyttöjä ja 14% oli toivonut saavansa joskus nimenomaan pojan/poikia. Äideistä 38% ei ollut ikinä toivonut lapselleen tiettyä sukupuolta.

  Ulkopuolisten kommentteja tulevan vauvan sukupuolesta oli kuullut 76% raskausaikana ja niitä äitejä joita se oli häirinnyt oli melkein 20%.

  Lue myös: Miten tehdään poikavauva?

  Nippelitietoa poikaraskauksista

  Poikien Äidit -yhteisö kun olemme, niin meidän piti tietysti kysellä nippelitietoa poikaraskauksista.

  Poikaa odottaessa noin 70% äideistä poti pahaa tai lievää pahoinvointia.

  46% pojista syntyi ennen laskettua aikaa, 44% lasketun ajan jälkeen.

  Poika ja tyttö raskauksissa oli lievän enemmistön mielestä jotain eroa. Hieman alle puolet olivat sitä mieltä, että raskaudet olivat samanlaiset vauvan sukupuolesta riippumatta.

  Kyselyn tulosten perusteella yksi asia saattaa paljastaa tulevan vauvan pojaksi. Se on äidin mahassa näkyvä Linea Nigra, sillä jopa yli 80% Linea Nigran mahaansa saaneista äideistä odotti silloisessa raskaudessaan poikaa.

  -Poikien Äidit toimitus-

   

  Vastaa