• You are currently viewing Halkeilevatko sinunkin sormenpäät?
    Kuva: Mélissa Jeanty

    Halkeilevatko sinunkin sormenpäät?

    Kuivat kädet ja halkeilevat sormenpäät ovat yleinen vaiva erityisesti talvikuukausina. Varsinkin yleisissä tiloissa käytettävät saippuat sisältävät voimakkaasti pesevää sulfaattia, joka aiheuttaa monille ihon kutinaa, kiristelyä ja joillekin myös allergisia reaktioita ja ihoärsytystä.

    HALKEILEVAT SORMENPÄÄT – MIKÄ AVUKSI?

    Käsiä käytetään jatkuvasti monissa arjen askareissa ja mikäli sormenpäissä alkaa näkyä rohtumista, halkeilua tai ihon rikki menemistä, se vaikeuttaa arjen askareita. Oletko joskus esimerkiksi huomannut miten ikävältä tuntuu yhdistelmä kuivat kädet ja lasten kurahousujen pukeminen, joihin hiekka ja kura on päässyt kuivahtamaan? Ei kovinkaan mukava yhdistelmä.

    Lue myös: Nuorelle puhkesi akne, milloin on syytä hakeutua lääkäriin?

    Sen lisäksi, että monet saippuat kuivattavat meidän käsiä ja aiheuttaa erilaisia iho-oireita, myös kuiva huoneilma voi edesauttaa ihon kuivumista ja halkeilua. Kuiva ilma haihduttaa iholta kosteutta nopeammin, joten muistathan huolehtia ihon riittävästä kosteutuksesta jos huomaat kuivumisen merkkejä. On helpompi hoitaa kuivumista kuin rikki mennyttä ihoa.

    Jatkuva kuumalla vedellä peseminen myös liuottaa ihon omia suojaavia rasvoja.

    Halkeilevat sormenpäät voi myös johtua myös B-3 vitamiinin, eli niasiinin puutteesta. Sitä saa ruokavaliosta mm. riisistä, rasvaisesta kalasta, perunasta ja punajuuresta.

    Ekseema eli ihottuma, voi myös aiheuttaa halkeilua. Ekseeman hoidosta voi lukea lisää mm. terveyskirjaston sivuilta.

    Kuiville käsille voi myös säännöllisesti tehdä yötä vasten niin sanotun ihon tehohoidon. Levitä puhtaisiin käsiin ravitsevaa käsivoidetta, jonka annat hetken imeytyä ennen kuin levität vielä kerroksen hoitavaa Sheavoidetta, joka on kuivan ihon tehokosteuttaja. Hiero hyvin kauttaaltaan ja sujauta kädet puuvillahansikkaisiin. Anna voiteiden vaikuttaa mieluusti yön yli.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa