• Törkeän kalliit koulukuvat!

  Vuodesta toiseen jaksaa ihmetyttää kalliit koulukuvat. Koulukuvat on monelle perheelle pakollinen paha, sillä onhan se aika kurjaa jos kouluvuosista ei jää mitään muistoja. Tässä taloustilanteessa koulukuvien tilaaminen on monelle perheelle kuitenkin vaikeaa.

  Jo ennen näitä tiukkoja aikoja ihmettelin koulukuvauksen korkeaa hintaa. Voisi kuvitella, että jos kuvaa lapsia liukuhihnalta ja laatu on mitä on, niin hinnat voisivat olla paljon edullisempia.

  Samalla rahalla lentäisi Italiaan

  Esimerkiksi se raha mitä meillä menee normaalisti poikien koulukuviin, on niin iso, että sillä samalla rahalla lentäisi yksi ihminen Italiaan ja takaisin. (Mulla on tapana verrata kaiken arvoa matkoissa, pahoittelut tästä)

  Lue myös: Miksi 80- ja 90 -luku oli parempaa aikaa olla lapsi?

  Me päätettiin nyt tänä vuonna ottaa koulukuvista vain ryhmäkuvat ja yksi muotokuvia per poika. Rahaa ei nyt kertakaikkiaan ole juurikaan ylimääristä ja koko perhe mielummin käyttää vähät ylimääräiset johonkin paljon kivempaan.

  Kummit ja mummit jäävät nyt ilman kuvia, toisaalta meillä on jo isot pojat joten tokkopa noita kuvia enää kovasti kukaan odotteleekaan.

  Kovat hinnat liittyvät järjestelykuluihin

  Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kunnat kilpailuttaa koulukuvausten hinnat. (korjatkaa jos olen väärässä) Ovelaa tässä on se, että osa kuvausfirmoista lupaa ottaa vanhemmilta myös järjestelykuluja, jotka taas päätyvät koulun kassaan. (Lähde Yle) Ihmekös tuo, että kunta valitsee mielellään ne kuvausfirmat joista hyötyvät itse rahallisesti ja on niitä joista me vanhemmat maksamme eniten.

  EDIT joissain kunnissa homman hoitaa vanhenpainyhdistykset.

  Olisi mainiota jos me vanhemmat tehtäisiin koko kuvaus vapaa-ajalla, kunnasta ja koulusta riippumattomasti. Varmasti hyvän valokuvaajan saisi ottamaan kuvan lapsista yhdessä vaikkapa ulkona. Jokaisesta voisi ottaa myös kivan muotokuvan luonnossa. Eikä tarvitsisi maksaa mitään ylimääräistä, ainoastaan kuvaajan palkkio ja kuvat. Sitäpaitsi todennäköisesti kuvat olisivat myös paljon parempia!

  (Tässä bisnesideaa jollekin kuvaajalle)

  Tilasitteko te tänä vuonna koulukuvat? Oletteko olleet tyytyväisiä kuvien laatuun?

  Kommentit

  1. Ninni

   Yksityisessä päiväkodissa toteutuu tuo lasten ulkokuvaus ja kuvat ovat todellakin paljon parempia kuin perinteiset koulun pönötyskuvat. Mutta, paljon kalliimpia kuin koulukuvat! Täällä Espoossa on kilpailutettu koulukuvaus, ja sen peruspaketti hinta on todella edullinen, 4,95€. Sisältää tarrakuvat, luokkakuvan ja kolmen yksilökuvan setin. Päälle tulee postimaksut ja jos haluaa tilata extrakuvia, ne on kalliita.

   1. Jonna

    Oho, onpas edullista. Meillä maksoi ryhmäkuva+yksi muotokuva jo melkein 30€/naama

  Vastaa