• Törkeän kalliit koulukuvat!

    Vuodesta toiseen jaksaa ihmetyttää kalliit koulukuvat. Koulukuvat on monelle perheelle pakollinen paha, sillä onhan se aika kurjaa jos kouluvuosista ei jää mitään muistoja. Tässä taloustilanteessa koulukuvien tilaaminen on monelle perheelle kuitenkin vaikeaa.

    Jo ennen näitä tiukkoja aikoja ihmettelin koulukuvauksen korkeaa hintaa. Voisi kuvitella, että jos kuvaa lapsia liukuhihnalta ja laatu on mitä on, niin hinnat voisivat olla paljon edullisempia.

    Samalla rahalla lentäisi Italiaan

    Esimerkiksi se raha mitä meillä menee normaalisti lasten koulukuviin, on niin iso, että sillä samalla rahalla lentäisi yksi ihminen ulkomaille ja takaisin.

    Me päätettiin nyt tänä vuonna ottaa koulukuvista vain ryhmäkuvat ja yksi muotokuvia per lapsi. Rahaa ei nyt kertakaikkiaan ole juurikaan ylimääristä ja koko perhe mielummin käyttää vähät ylimääräiset johonkin paljon kivempaan.

    Kummit ja mummit jäävät nyt ilman kuvia, toisaalta meillä on jo isot pojat joten tokkopa noita kuvia enää kovasti kukaan odotteleekaan.

    Kalliit koulukuvat liittyvät järjestelykuluihin

    Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kunnat kilpailuttaa koulukuvausten hinnat. Ovelaa tässä on se, että osa kuvausfirmoista lupaa ottaa vanhemmilta myös järjestelykuluja, jotka taas päätyvät koulun kassaan. Ihmekös tuo, että kunta valitsee mielellään ne kuvausfirmat joista hyötyvät itse rahallisesti ja on niitä joista me vanhemmat maksamme eniten. Joissain kunnissa homman hoitaa vanhenpainyhdistykset.

    Olisi mainiota jos me vanhemmat tehtäisiin koko kuvaus vapaa-ajalla, kunnasta ja koulusta riippumattomasti. Varmasti hyvän valokuvaajan saisi ottamaan kuvan lapsista yhdessä vaikkapa ulkona. Jokaisesta voisi ottaa myös kivan muotokuvan luonnossa. Eikä tarvitsisi maksaa mitään ylimääräistä, ainoastaan kuvaajan palkkio ja kuvat. Sitäpaitsi todennäköisesti kuvat olisivat myös paljon parempia!

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää myynti@poikienaidit.fi osoitteeseen tai tämän sivun alalaidasta.

    Kommentit

    1. Ninni

      Yksityisessä päiväkodissa toteutuu tuo lasten ulkokuvaus ja kuvat ovat todellakin paljon parempia kuin perinteiset koulun pönötyskuvat. Mutta, paljon kalliimpia kuin koulukuvat! Täällä Espoossa on kilpailutettu koulukuvaus, ja sen peruspaketti hinta on todella edullinen, 4,95€. Sisältää tarrakuvat, luokkakuvan ja kolmen yksilökuvan setin. Päälle tulee postimaksut ja jos haluaa tilata extrakuvia, ne on kalliita.

      1. Jonna

        Oho, onpas edullista. Meillä maksoi ryhmäkuva+yksi muotokuva jo melkein 30€/naama

    Vastaa