• You are currently viewing Yleisimmät vitamiininpuutokset – oirelistaus
    Kuva: Gabe Pierce

    Yleisimmät vitamiininpuutokset – oirelistaus

    Vitamiininpuutokset voivat oireilla tavoilla, joita et välttämättä edes tunnistaisi vitamiininpuutokseksi. Onko sinulla joitain alla olevista oireista, jotka voisivat johtua vitamiininpuutoksesta?

    TUNNISTA YLEISIMMÄT VITAMIININPUUTOKSET – OIRELISTAUS

    Pahanhajuinen hengitys – Yksi yleisimmistä vitamiinipuutoksista on B-vitamiinin puutos. B-vitamiini on elintärkeä ruoansulatukselle ja jos elimistössä ei ole riittävästi B-vitamiinia, saattaa elimistössä esiintyvien entsyymien märä vähentyä merkittävästi. Tämä puolestaan vaikuttaa suun ja ruoansulatusjärjestelmän bakteerien epätasapainoon.  Sanotaan, että 50 mg annos niasiinia päivässä poistaisi pahanhajuisen hengityksen.

    Kuiva iho – sen lisäksi että kuiva iho voi olla ihan perinnöllistä tai johtua säätilan vaihteluista, voi ihon kuivuminen johtua myös A -ja C -vitamiinien puutoksesta. Ihon kosteustasapainoa voi palauttaa nauttimalla ruokia joissa yllämainittuja vitamiineja, mutta muistathan myös juoda riittävästi vettä!

    Hilse – on aivan normaalia, että kaikilla on päänahassa kuollutta ihosolukkoa “hilsettä”  mutta liiallinen päänahan hilseily ei tunnu kivalta. Hilsettä voi aiheuttaa liiallinen shampoon käyttö ja esimerkiksi proriasis, mutta se voi myös johtua B-vitamiinin, sinkin ja magnesiumin liianvähäisestä saannista.

    Kalpeat kasvot – on taas se vuodenaika kun ne viimeisetkin päivetyksen rippeet häviävät kasvoilta. Kalpeutta vastaan voi myös kokeilla taistella nauttimalla riittävästi C-vitamiinia.. C-vitamiinin riittämätön saanti aiheuttaa kuivuuden lisäksi myös kalpeutta ja vahinkoa iholle.

    Lue myös: Näitä vitamiineja tarvitset kun olet raskaana

    Väsyneet, kuivat silmät ja valoherkkyys – jo pienikin A-vitamiinin puutos voi aiheuttaa oireilua. Antioksidanttia sisältävät vitamiinit, kuten A, C ja E sekä beetakaroteeni ja kaikki B-vitamiinit, ovat hyvin tärkeitä silmien terveydelle.
    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa