• You are currently viewing Ihonhoitorutiinit, joita ei kannata sivuuttaa
    Kuva: bruce mars

    Ihonhoitorutiinit, joita ei kannata sivuuttaa

    Päivittäiset ihonhoitorutiinit vaikuttavat merkittävästi siihen, miltä ihosi tuntuu ja miltä se näyttää. Jos olet laiminlyönyt ihonhoitorutiinejasi, viimeistään nyt, ennen paukkupakkasia kannattaa pysähtyä tarkastelemaan toimintatapojasi.

    IHONHOITORUTIINIT, JOITA EI KANNATA SIVUUTTAA

    YÖVOIDE KASVOILLE – jos ja kun käytössäsi on yövoide, kannattaa se hiljalleen vaihtaa astetta jykevämpään, vaikkakin se kaikista paksuin voide kannattaa jemmata vielä kunnon pakkasille. Näin lokakuussa, säiden muuttuessa viileämmäksi, iho kaipaa entistä enemmän kosteutta. Myös kuiva huoneilma ja lämpötilojen vaihtelut saattavat saada ihosi kuivumaan entistä herkemmin.

    C-VITAMIINI – tekee hyvää ympäri vuoden, mutta erityisesti kesän jälkeen se on tarpeen. C-vitamiini toimii ihoa suojaavan antioksidanttina, kirkastaa ihoa ja auttaa auringon aiheuttamien vaurioiden hoidossa. Näiden lisäksi C-vitamiini tehostaa kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta radikaaleilta ja edesauttaa pigmenttiläiskien häivyttämistä.  Vaikka UV-säteily on kesällä voimakkaimmillaan, ihoa vaurioittavia säteitä riittää ympäri vuoden. Kurkkaapa kylppärin kaappiin ja tarkista löytyykö päivävoiteestasi suojakerroin? Suojakertoimia olisi hyvä olla vähintään 30. Varmistathan myös, että purkissa on sekä UVA- että UVB-suoja.

    Lue myös: Meikkaatko samalla tavalla kuin 10 vuotta sitten?

    KUORI IHOA – mutta älä liian usein. Hellävarainen kuorinta tekee iholle hyvää ja kirkastaa sitä, mutta liiallisella kuorinnalla saattaa erityisesti talvikuukausina aiheuttaa iholle turhaa kuivuutta. Ole kuorintatuotteiden kanssa varovainen, varsinkin jos ihosi on muutenkin herkästi reagoiva ja kuivuva.

    LISÄKSI, NÄIN IHOA KANNATTAA HOITAA:

    20-vuotiaana

    – Silmänympärysvoide ja ihon kuorinnat tulevat ajankohtaisiksi.

    30 – 35 – vuotiaana

    – Ihonhoitorutiineihin kannattaa lisätä kuuriluontoisesti kosteuttavia ampulleja ja tehoseerumeita.

    40–50-vuotiaasta alkaen

    – Ihonhoitotuotteisiin kannattaa ottaa mukaan anti-age-tuotteita, joissa on kollagenia ja elastaania. Kaulan ja dekolteen hoitamista ei myöskään kannata unohtaa!

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa