• Halloween pukudeoita lapsille -tee se itse

    Halloween pukuideoita on hyvä pikkuhiljaa alkaa miettimään, sillä Halloween on jo nurkan takan.

    Anglosaksisista maista Suomeen rantautunut Halloween eli pyhimysten aatto on virallisesti Lokakuun 31 päivä. Suomessa juhlaa vietetään joko amerikkalaiseen tapaan tiistaina 31.10 tai sitten esimerkiksi pyhäinpäivän aattona eli 4.11.

    Kaupoissa Halloween on näkynyt täällä Suomessa jo pitkään. Herkkujen ja pelottavien koristeiden lisäksi myynnissä on erilaisia naamiaisasuja.

    Halloween asu

    Halloween asujen aluperäinen ajatus

    Alunperin Halloween asujen ajatus oli pukeutua pelottavaan asuun ja kiertää trick or treat -kierros naapurustossa. Suomessa pukeutuminen liittyy pääosin Halloween juhlien asustukseksi.

    Vaikka Halloweenin Suomeen rantautuminen onkin mahdollisesti kaupallinen tempaus, ei se ole ollenkaan hullumpi tapa juhlia syksyn pimeneviä iltoja.

    Asuja lapsille -nappaa ideat talteen

    Naamiaisliikkeet pursuavat erilaisia Halloween -asuja, mutta miten Halloween vaatetuksen saisi kasaan kotikonstein? Tässä ideoita.

    Muumio

    Ota talouspaperia, vessapaperia tai revittyä lakanaa ja kääri se lapsen ympäri niin, että hän näyttää muumiolta. Laita matkalla kääreisiin esimerkiksi maalarinteippiä (teippaat eri kerroksia kiinni toisiinsa) niin paketti pysyy tiukempana.

    Jätä lapsen kasvot paljaaksi tai jos haluat jättää vain silmät paljaaksi, niin jätä kasvojen eteen erillinen kaistale minkä lapsi saa pois halutessaan. Maalaa lapsen kasvot kasvoväreillä valkoiseksi ja/tai tummenna silmät esimerkiksi kajaalilla tummaksi.

    Haamu

    Ota valkoinen lakana. Leikkaa siihen silmäreiät, voit piirtää haamulle suun. Voit halutessasi laittaa silmäreikien päälle verkon, josta näkee läpi ja leikata käsille reiät lakanan sivuihin.

    Merirosvo

    Löytyykö kaapista raitapaitaa? Entä liinavaatekaapista turhaa lakanaa tai pyyhettä, mistä voisi rakentaa merirosvoliinan päähän? Silmälapun saat tehtyä pahvista ja kumilangasta. Kiikarina toimii talouspaperin hylsy, viiksinä ja partana kasvomaalaukset. Mieleikuvitus rajana!

    merirosvo

    Kurpitsa

    Löytyisikö kaapista oranssia paitaa? Paidan värjääminen on myös melko edullista ja kankaan värjäämiseen tarvittavat värit löytyy hyvin varustetuista kaupoista.

    Jalkaan mustat tai vihreät housut. Jos oranssi vaate on muuten jo käyttökelvoton, niin siihen voi myös piirtää kurpitsalle naaman tai tehdä sen mustasta teipistä.

    Lue myös: Tällaisia ovat pojat horoskoopeittain

    kurpitsa-asu

    Zombie

    Zombieksi pukeutuminen on helppoa. Ottakaa vanhoja vaatteita mitä voitte repiä riekaleiksi. Voitte lisätä niihin mustaa (likaa) tai punaista (verta) sotkua. Naamaan voitte piirtää haavoja ja tikkejä. Hiukset tupeeratkaa ja nostakaa lakalla pystyyn. Valmis!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa