• You are currently viewing Näillä vinkeillä saat uunista säihkyvän puhtaan
    Kuva: Pille R. Priske

    Näillä vinkeillä saat uunista säihkyvän puhtaan

    Uunista on mahdollista saada säihkyvän puhdas, mutta se vaatii vähän työtä, sillä lika palaa lujasti kiinni. Siksi uuni kannattaakin puhdistaa ylikiehuneesta maidosta tai muista roiskeista mahdollisimman pian. Jos nyt kuitenkin on päässyt käymään niin, että lika on pinttynyt, kokeile alla olevia vinkkejä uunin puhdistamiseen.

    UUNISTA SÄIHKYVÄN PUHDAS

    • sokeripalalla. Uunin lasin puhdistamiseen voi kokeilla sokeripalaa. Tee näin: Kostuta sokeripala ja hankaa sillä lasin pinta, jonka jälkeen pyyhi lika kostealla puhdistusliinalla. Lasin puhdistamiseen voit käyttää myös induktiolieden puhdistamiseen tarkoitettua puhdistusterää.
    • käsitiskiaineella. Mieto, käsillä tiskaamiseen tarkoitettu pesuliuos irrottaa rasvalian. Tee näin: Pyyhi uunin pohja ja seinät kostealla sienipyyhkeellä tai mikrokuituliinalla. Voit myös pyyhkiä varovasti grillivastukset. Grillivastusten välistä puhdistamiseen voit käyttää avuksi esimerkiksi astianpesuharjaa. Uunin ritilän ja ritiläpidikkeet voi hangata karhunkielellä.
    • ruokasoodalla. Tee näin: 2 rkl ruokasoodaa, 2 rkl suolaa ja noin 2 rkl kuumaa vettä, joista sekoitat “tahnan”. Levitä tahna uunin seiniin ja uunin pohjaan ja pyyhi huolellisesti kostealla liinalla.
    • uuninpuhdistusaineella. Voit myös ostaa marketista valmiin uuninpuhdistusaineen, mutta noudata käyttöohjeita huolella. Uunin puhdistusaineet ovat vahvasti emäksisiä, joten pidä mielessä, että kyseinen aine saattaa myös pilata keittiön lattian. Suojaa siis lattia ennen aineen levitystä esimerkiksi sanomalehdillä.

    Lue myös: Näillä vinkeillä puhdistat keittiön ongelmakohdat

    Uunin pellit puolestaan voi pestä ihan perinteiseen tyyliin astianpesuaineella. Uunin pelteihin voi myös kokeilla yllä mainittua ruokasooda tahnaa ja pinttyneeseen likaan markeiteista saatavia erikoispuhdistusaineita. Muista, älä käytä karhunkieltä uuninpeltien puhdistamiseen, sillä se saattaa jatkossa vain aiheuttaa ruoan palamisen peltiin. Älä muutenkaan käytä uunin tai peltien puhdistamiseen naarmuttavia työvälineitä.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa