• You are currently viewing Hyvästi kuiva sisäilma
    Kuva: Paige Cody

    Hyvästi kuiva sisäilma

    Kuiva sisäilma aiheuttaa monelle ihon kuivumista, silmien vuotamista ja hiusten sähköistymistä. Erityisesti talvea kohti mentäessä sisäilma kuivuu entisestään, sillä kylmä ilma ei pysty sitomaan kosteutta yhtä hyvin kuin lämmin.

    KUIVA SISÄILMA – ONKO MITÄÄN TEHTÄVISSÄ?

    Kyllä on. Näillä alle listatuilla vinkeillä voit helpottaa kuivan sisäilman tuomia oireita.

    Kodin lämpötila – tiesitkö, että silläkin on merkitystä? Lämpötilaan kotona kannattaa kiinnittää huomiota, jos pystyt itse sitä säätelemään. Mitä enemmän ilmaa lämmitetään, sitä enemmän se kuivuu. Sanotaan, että 21 asteen lämpötila kotona helpottaisi kuivan sisäilman aiheuttamia oireita.

    Ilmankostutin – nimensä mukaisesti kosteuttaa sisäilmaa ja tuo helpotusta kylmän ja kuivan talven keskelle. Se on vaivattomin ja tehokkain keino lievittää kuivan sisäilman aiheuttamia oireita ja nostaa huoneilman kosteutta. Mikäli hankit ilmankostuttimen, jossa on sisäänrakennettu kosteusmittari, se pitää huolen, että  kosteusprosentti on optimaalinen.

    Pyykkien kuivatus – oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että pyykkien kuivatuksella kuivurin sijaan pyykkitelineellä voisi vaikuttaa sisäilmaan? Pyykeistä haihtuva kosteus kosteuttaa sisäilmaa ja samalla säästät energiaa!

    Lue myös: Näillä vinkeillä saat uunista säihkyvän puhtaan

    Mikäli oma tai perheenjäsenten oireilu jatkuu yllä mainituista toimenpiteistä huolimatta, oloa voi helpottaa. Ihon kuivumista, kutinaa ja hilseilyä voi pyrkiä minimoimaan säännöllisellä ihon rasvauksella. Kuiviin silmiin voi kokeilla apteekista saatavia kosteuttavia silmätippoja ja kuivien limakalvojen oireilua puolestaan voi kokeilla lieventää nenäsumutteella tai miksei jopa nenäkannulla, jos sellainen löytyy kotoa.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa