• 4 hyvää syytä käyttää merinovillaa

    Talvi tulee, halusimme tai emme. Moni perheellinen päivittää viimeistään nyt perheen talvivaatevalikoimaa  ja pieneksi jääneitä vaatteita korvataan uusilla. Tämä on hyvä hetki miettiä omia kulutustottumuksiaan ja ottaa huomioon kestävä kehitys vaatteiden valinnassa.

    Kerrospukeutuminen on avainsana lämpimään pukeutumiseen, mutta myös vaatteiden laadulla on iso merkitys. Viime vuosina merinovillan menekki on lisääntynyt, ihmiset odottavat vaatteidensa laadulta enemmän ja ilmastoon sekä ympäristöön vaikuttavat tekijät otetaan nykyään paremmin huomioon ostoksia tehtäessä.

    Miksi valita merinovilla?

    1. Luonto ja kestävä kehitys

    Kestävää kuluttamista ajatellen merinovilla on hyvä valinta. Merinovilla on 100% luonnontuote, biohajoava ja sen lisäksi sen käyttö kuluttaa luonnonvaroja vähemmän kuin synteettisistä materiaaleista.

    Villasta ei irtoa mikromuovikuituja pesun aikana, kun taas synteettisistä materiaaleista irtoaa. Synteettiset kuidut valmistetaan muoveista, joista pieni osa irtoaa aina pesukoneen poistoveteen.

    Merinovillaa ei tarvitse edes juurikaan koskaan pestä. Merinovilla imee itseensä kosteutta, mutta pinta jää kuivan tuntuiseksi. Merinovillan pintarakenne vaikeuttaa bakterien selviämistä kankaassa, tästä syystä vaatteen käytön jälkeen tuulettaminen usein riittää. Vähemmän pesukertoja tarkoittaa tietysti vähemmän veden kulutusta, vähemmän sähkön kulutusta sekä vähemmän pesuaineita.

    merinovilla

    2. Kestää aikaa, säästää rahaa

    Vähemmän pesukertoja tarkoittaa myös sitä, että vaatteet kestävät pidempään.

    Vinkki! Käytä juuri pestyä villaista t-paitaa arkielämän puuhissa. Kun se mielestäsi ei enää kelpaa arkikäyttöön, voit käyttää sitä lenkillä tai retkeilyyn.

    3. Pitää lämpimämpänä säällä kuin säällä

    Merinovilla toimii kesät talvet, sillä se säätää lämpötilaa kehon tarpeen mukaan. Kun ulkona on kylmä ja teemme jotain mistä hikoilemme, villa imee kosteutta ja kehittää lisää lämpöä, mikä parasta, merinovilla ei jähmety. Kun ulkona on taas lämmin, merinovillan takaa, että kehonlämpö pysyy viileänä.

    4. Tuntuu hyvältä päällä

    Erityisesti silloin jos perheestä löytyy tuntoyliherkkyyttä, niin arvostus hyvältä tuntuviin vaatteisiin on suurta. Merinovillassa on pidemmät ja ohuemmat kuitusäikeet kuin muissa villoissa ja siksi se tuntuu pehmeältä, kevyeltä ja se myös joustaa paremmin kuin muut villat. Jos et ole koskaan kokeillut merinovillaa päällesi, niin kannattaa kokeilla. Saatat yllättyä.

    Lähde: Devold, Instersport

    -Poikien äidit toimitus-

     

    Vastaa