• You are currently viewing Tiesitkö jo nämä pakkaskelin siivousvinkit

    Tiesitkö jo nämä pakkaskelin siivousvinkit

    Siivousvinkit pakkaskeleille. Tiesitkö, että talven pakkasia kannattaa hyödyntää kodin siivouksen yhteydessä? Lue alta vinkit miten.

    SIIVOUSVINKIT PAKKASKELEILLE

    Pyykkejä voi kuivattaa ulkona myös talvella! Toki kaikki materiaalit eivät kestä pyykkien unohtamista pakkaskeleillä ulos narulle, joten toteuta tämä vain jos muistat myös hakea ne sieltä ajoissa sisään. Kuiva pakkasilma on tähän tarkoitukseen hyvä. Ripusta pyykit normaalisti narulle, jolloin niissä oleva kosteus jäätyy ja muuttuu vesihöyryksi. Kun haet pyykit sisälle, anna niiden hetki lämmetä huoneenlämmössä ennen kaappiin viikkausta.

    Pakkasella tuulettaessa saa ihanan raikkaa kodin! Tee tuuletus kuitenkin nopeasti ja tehokkaasti, jottei huoneen lämpötila pääse laskemaan liikaa. Myös liian kovalla pakkasella ei kannata tuulettaa! Muista myös, mikäli avaat ikkunan aivan viherkasvin vierestä, se ei tykkää pakkasesta!

    Pakastimen sulatus. Jos kotoanne löytyy pakastin, joka ei ole itsestään sulattava, kannattaa tämä projekti hoitaa kun kelit ovat kylmiä. Vie pakastetut tuotteet parvekkeelle tai terassille pakastimen sulatuksen ajaksi.

    Lue myös: Kodin siivousjärjestys

    Pese matot puhtaassa pakkaslumessa. Ennen ulosvientiä, imuroi matto tai pudistele, jonka jälkeen nosta se ulos viilentymään noin kymmeneksi minuutiksi ennen lumipesua. Perinteisen räsymaton saat ulkona puhtaaksi, kun viet maton hangelle ja nostat sen päälle ohuen kerroksen lunta. Harjaa mattoa kuteiden suuntaisesti molemmin puolin ja nosta matto vielä mattotelineelle tai terassin kaiteelle ja harjaa siitä lumet. Nukkamaton saat puhtaaksi kun laitat sen lumelle nukkapuoli alaspäin ja tamppaat mattoa kevyesti mattopiiskalla ennen kaiteelle ripustamista ja harjaamista.

    – Poikien äidit toimitus –

     

     

    Vastaa