• Aika ja jaksamiseni ei aina riitä, vaikka huoli nuoresta on iso

    Hei, olen nyt tässä itse paininut tyttären mielenterveys, koulunkäynnin ja hoitoon pääsyn kanssa hyvän tovin. Huoli nuoresta on iso!

    Kovin on tahmeaa ja ei oota tulee joka tuutista, lääkäri ajat menevät monien kuukausien päähän ja saammeko sittenkään apua, se jää meillä vielä nähtäväksi?Toivottavasti saamme ennen kuin on liian myöhäistä!

    huoli nuoresta

    Mitä jos äiti ei jaksa? Mutta huoli nuoresta on iso

    Näistä nyt saa myös paljon lukea ja itse tunnen jo väsymyksen ja turhat palkattomat päivät töistä, kun yrität hoitaa näitä asioita, yksin kun olen. Itsellä myös koulua, kun oppisopimuksella.

    Uskon että meitä löytyy paljon, jotka eivät vain voi tunti tolkulla jonotella puhelimessa aikaa milloin minnekkin, jotta saisimme lapsemme asioita eteenpäin.

    Uskon että moni painii saman asian kanssa, väsyneenä ja ehkä yksin. Löytyisikö siis vertaistukea?

    En tiedä, mutta nyt tuntuu että moni nuori tarvitsee apua, jos jollakin jotakin ideaa miten tämä kaikki saadaan ajallisesti aikaiseksi?

    Huoli on kova omasta nuoresta ja meidän tulevaisuudesta ja uskon että moni vanhempi ei vain jaksa tai pysty töiden ym takia auttamaan 100% nuoorta koko ajan.

    Onko kohtalotovereita?

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Mistä apua?

    Mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä ja niiden vaikeusaste vaihtelee suuresti. Mikäli epäilet läheiselläsi olevan mielenterveysongelmia, voit yrittää auttaa häntä hakemaan itselleen apua.

    Läheisen ihmisen mielenterveydenhäiriö voi olla omaisille ja ystäville raskas kokemus. Jos läheisen oma henkinen ja fyysinen jaksaminen on koetuksella, kannattaa hakea apua myös itselle.

    Mielenterveyskuntoutujien omaisille järjestetään tukea ja vertaistoimintaa. Toiminta on syntynyt koetusta tarpeesta päästä jakamaan kokemuksia. Omaa jaksamista saattaa edesauttaa myös riittävän tietopohjan hankkiminen sairaudesta ja kyky pystyä puhumaan asiasta esimerkiksi perheen, muiden läheisten tai mielenterveyskuntoutujien omaisten kanssa. (Lähde: Mieli ry)

    Esimerkiksi FinFami-yhdistykset järjestävät erilaisia etänä tai verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta verkkovälitteistä toimintaa mielenterveysomaisille.

    Vastaa