• Vanhemmuus kannattaa! -10 syytä miksi

  Vanhemmuus kannattaa, mutta siitä puhutaan aivan liian vähän!

  Suomessa syntyvyys laskee laskemistaan, syntyvyys on historiallisen matala, eikä käännetä parempaan ole nähtävissä. Koronan tuoman pienen piristyksen jälkeen on palattu taas laskeviin käyriin.

  Syitä syntyvyyden laskulle on monia, esimerkiksi kumppaninpuute, elämäntyyli ja taantuma, mutta voisiko yksi syy olla myös negatiivinen ilmapiiri vanhemmuuteen liittyen? Jos selaat uutisia tai somekeskusteluja niin huomaat löytäväsi enemmän negatiivisia kirjoituksia vanhemmuudesta kuin positiivisia. Tarvitseeko siis ihmetellä, että Suomessa syntyvyys laskee?

  Tästä syystä me poikien äidit halusimme tuoda esille niitä asioita miksi vanhemmuus kannattaa!

  Lue myös: Mitä lahjaksi teinille?

  vanhemmuus

  Vanhemmuus kannattaa…

  1. Lapset tuovat paljon iloa elämään

  Asia mistä liian vähän puhutaan on lasten tuoma ilo. Kun on vanhempi, niin elämässä on paljon enemmän iloa kuin ennen. Vauvan hymy, taaperon hali, leikki-ikäisen poimima kukka äidille ja teinin hauska vitsi. Lasten avulla löydät oman lapsenmielisyytesi uudelleen. Mikäs sen parempaa.

  2. Elämä ei ole ikinä tylsää

  Vanhempana elämä ei ole enää ikinä tylsää. Jokaisessa päivässä on niin paljon tapahtumaa, että et perässä meinaa pysyä. Vauhti vaan kiihtyy mitä vanhemmaksi lapset kasvavat.

  Lue myös: Mikä on lapselle sopiva ruutuaika?

  3. Lasten kanssa lomailu on monipuolisempaa

  Lasten saaminen ei tarkoita sitä, että pitäisi luopua lomailusta, päinvastoin. Lasten kanssa lomailu on monipuolisempaa ja tapahtumarikkaampaa kuin lomailu aina aikuisessa seurassa. Sitäpaitsi vanhemmat voivat edelleenkin matkustaa välillä myös aikuisten kanssa.

  4 .Lapsien kautta tutustut uusiin ihmisiin

  Kun sinulla on koira, niin tutustut muihin koiraihmisiin koirapuistoissa ja metsälenkillä. Sama juttu lasten kanssa. Saatat löytää elinikäisiä ystäviä lapsen päiväkodin harrastuksen tai koulun kautta.

  5. Lapset tuovat elämääsi uusia mielenkiinnonkohteita

  Kukaan ei voi valita lapsiaan ja se on siinä mahtavinta. Urheiluhullut vanhemmat saattavat saada lapsen joka nauttii musiikista tai vannoutunut käsitöitä rakastava äiti saa pojan joka rakastaa futista. Sehän se on se jutun mahtavuus, että elämääsi tulee uusia harrastuksia ja mielenkiinnonkohteita joita siihen ei olisi ilman lapsia koskaan tullut.

  6. Lasten kanssa oppii elämään hetkessä

  Lapset eivät toimi kuin robotit. Lapset yllättävät ja lasten kanssa elämä vaatii aikuisilta sen, että eletään hetkessä. Tästä taidosta on hyötyä ja iloa läpi elämän.

  7. Opit ymmärtämään erilaisia ihmisiä

  Meille siunaantuu sellaisia lapsia kuin siunaantuu. Lapset eivät välttämättä ole terveitä, lapset eivät välttämättä ole kilttejä, lapset eivät välttämättä pidä samoista asioista kuin vanhempansa. Jokaisella äidillä ei ole tytärtä ja jokaisella isällä ei ole poikaa. Lasten kautta saa mahtavan tilaisuuden oppia ymmärtämään sellaista ihmistä, mikä ei ole ikinä koskaan ollut.

  8. Rakennat paljon erilaisia muistoja

  Kun me tullaan vanhoiksi, niin muistojen arvo nousee entisestään. Lasten kanssa eläessä saa rakennettua niin ison muistojen kartan, että siinä riittää todella muisteltavaa kiikkustuoliin.

  9. Lapset ovat elinikäisiä ystäviä

  Jos hyvin käy, niin lapset voivat myös olla elinikäisiä ystäviä. Lapsiaan rakastaa enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa, sen voi jokainen vanhempi allekirjoittaa, ajattele jos ystävänäsi on joku niin rakas!

  10. Lapset ovat vanhuuden turva

  Totuus on se, että me kaikki vanhenemme. Kun olemme vanhoja, niin mitä meillä on jos meillä ei ole lapsia? Lapset ovat ne jotka kolaavat lumen pihaltamme, ne jotka harjaavat hiuksemme kun olemme vanhainkodissa ja ne ne jotka kutsuvat joulupöytäänsä kun olemme vanhoja.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Ps.

  -Vanhemmuus on etuoikeus, eikä se valitettavasti ole asia minkä kaikki ihmiset saisivat halustaan huolimatta.

  -Päätös elää lapsetonta elämää on täysin yhtä hyvä ratkaisu kuin päätös toivoa perhettä.

  Vastaa