• You are currently viewing Ennaltaehkäise veltostunut kaulan iho näin
    Kuva: Christin Hume

    Ennaltaehkäise veltostunut kaulan iho näin

    Kaulan ihon veltostuminen  on normaalia ihmisen ikääntyessä. Ihon rypistymistä ja ikääntymisen merkkejä voi kuitenkin omalla toiminnallaan pyrkiä hidastamaan ja ennaltaehkäisemään. Lue alta täsmävinkit onnistumiseen.

    Hoidathan kasvojen ihonhoitorutiiniesi yhteydessä myös kaulan ihon

    Ihon puhdistaminen ja kosteuttaminen kannattaa ottaa tavaksi aamuin illoin ja muistathan näiden yhteydessä hoitaa myös kaulan ja dekolteen alueen. Tuotteissa kannattaa aina suosia omalle ihotyypille sopivia, mutta esimerkiksi anti age -tuotteet sisältävät A1-vitamiinia eli retinolia, joka ennaltaehkäisee tehokkaasti ryppyjä. Nämä anti age tuotteet lisäävät kollageenin tuotantoa ja sitä kautta silottavat ryppyjä ja kiinteyttävät ihoa.

    Naisen ollessa keski-ikäinen ja siinä niin sanotussa menopaussi iässä, tämä menopaussi on omalta osaltaan lisäämässä ihon rypistymistä. Tässä vaiheessa elämää ihon paksuuteen ja kiinteyteen vaikuttava estrogeenintuotanto vähenee ja iho alkaa vanheta nopeammin, se kannattaa myös hyväksyä.

    Ihon rypistymistä voi kuitenkin hidastaa ja ennaltaehkäistä suojaamalla iho aina auringolta vaatteiden ja aurinkorasvan avulla. Myös tupakointi rikkoo ihon kollageenia ja siten vanhentaa ihoa.

    Kiinnitäthän huomiota myös ruokavalioosi. Monipuolisella ruokavaliolla voi myös olla iholle hyvää tekevä vaikutus. Erityisesti Omega-3 ja -6 -rasvahapot, C- ja D-vitamiinit ja riittävä proteiinien saanti ennaltaehkäisevät ihon vanhenemista. Nämä ravintoaineet muun muassa vähentävät tulehdusreaktiota, jossa happiradikaalit pilkkovat ihon kollageenia.

    Liikunta aktivoi verenkiertoa, joka auttaa kehoa pysymään nuorekkaampana. Veri kuljettaa happea sekä ravinteita iholle ja auttaa poistamaan ylimääräisiä kuona-aineita iholta.
    Lue myös: Hyötyliikunta kannattaa

    Viimeisempänä mutta ei vähäisempänä, nuku riittävästi. Yön aikana keho tuottaa kollageenia, joka kiinteyttää ja lisää ihon kimmoisuutta.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa