• You are currently viewing Kuinka poistaa steariinitahrat – lue äitien tahranpoistovinkit
    Kuva: Rebecca Peterson-Hall

    Kuinka poistaa steariinitahrat – lue äitien tahranpoistovinkit

    Nämä tahranpoistovinkit toki toimivat mihin vuodenaikaan tahansa, mutta varmasti myös todella ajankohtaisia näin joulun alla.

    POIKIEN ÄITIEN TAHRANPOISTOVINKIT

    KUINKA POISTAA STEARIINI:

    TEKSTIILEISTÄ

    steariinin poistaminen onnistuu seuraavin työvaihein. Raaputa kovettunut steariini pois. Peitä tahra talouspaperilla ja silitä paperin päältä vain kevyesti lämmenneellä silitysraudalla. Laita tämän jälkeen tahraan sappisaippuaa, nestemäistä pyykinpesuainetta tai tahranpoistoainetta ja pese lopuksi tekstiilin hoito-ohjeen mukaisesti. Otathan kuitenkin huomioon, että toisinaan steariinista saattaa jäädä pesusta huolimatta kankaaseen väriä, jonka jälkeen silittäminen saattaa tuoda steariinin rasvaisen jäljen uudelleen näkyviin.

    KOVILTA PINNOILTA

    saat steariinin pois näin. Niin ikään aloitat raaputtamalla kovettuneen steariinin pois. Tarvittaessa kostuta siivousliina kuumalla vedellä ja laita se tahran päälle hetkeksi. Pyyhi kuumalla vedellä kostutetulla liinalla tahra-aluetta ja kuivaa lopuksi.

    KUINKA POISTAA PUNAVIINI:

    Punaviinitahran poistossa ripeys on valttia! Mikäli vahinko on tapahtunut juuri ja tahra on vielä tuore, ripottele sen päälle reippaasti suolaa. Se nimittäin imee punaviinin itseensä. Anna suolan vaikuttaa jonkin aikaa jonka jälkeen huuhtele tahra kylmällä vedellä. Myös jotkut sanovat, että kivennäisvesi laimentaa tahraa. Tämän ensiapu toimenpiteen jälkeen pese, jos mahdollista, tekstiili valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella pesukoneessa korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa. Jos tahra on ehtinyt jo kuivua kankaaseen, esikäsittele se tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella. Anna vaikuttaa hetki ja pese valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella pesukoneessa. Voit myös valkaista tekstiilin, jos hoito-ohjemerkintä sen sallii.

    Lue myös: Viinivinkit amatööreille

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa