• You are currently viewing Hyödynnä kovaa pakkasta -8 loistavaa ideaa

  Hyödynnä kovaa pakkasta -8 loistavaa ideaa

  Kovat pakkaset ovat täällä. Kovaa pakkasta voi hyödyntää monenlaiseen puuhaan, sen perinteisen siivouksen ja pakkasen sulattamisen lisäksi. Nappaa tästä talteen 10 erilaista pakkaspuuhaa. Lista on koostettu Poikien Äidit yhteisön antamien vinkkien perusteella.

  Hyödynnä pakkasta esimerkiksi näin

  Tuuleta tekstiilejä, pakkanen tappaa bakteerit

  Kaikki ne tekstiilit jotka eivät mahdu pesukoneeseen on hyvä puhdistaa pakkasessa. Tuuleta petivaatteet, tyynyt, sohvan pehmusteett ja lasten pehmolelut nostamalla ne ulos pakkaseen useammaksi tunniksi.

  Jäädytä koristeita

  Oletko koskaan jäädyttänyt kukkia tai tehnyt jäälyhtyjä? Nyt olisi hyvä hetki kokeilla niitä. Vinkkejä tähän hommaan löydät vaikkapa Kotilieden sivuilta.

  Lumipese matot

  Räsymatoille sopiva lumipesu on ikivanha perinne Suomessa. Kanna räsymatto ulos pakkaseen noin tunniksi, tämän jälkeen levitä räsymatto tämän lumelle ja tamppaa kevyesti. Lopuksi harjaa matto puhtaaksi lumesta. Lumipesua ei suositella muille mattolaaduille.

  Sulata pakastin

  Kuten moni jo tietääkin, on pakkanen hyvää aikaa sulattaa pakastin. Voit viedä pakasteet pihalle sulatuksen ajaksi ja siirtää ne sen jälkeen takaisin. Sulatukseen neuvoja löydät esimerkiksi Mtv3 uutisista.

  Villasukkakävely

  Pakkassää on mitä paras sää villasukkakävelyyn. Se paras ja optimaalisin keli villasukkakävelyyn tai juoksuun on silloin, kun ulkona on kunnon pakkanen. Silloin lumi ei paakkuunnu sukkien pohjiin. Lisää villasukkakävelystä.

  Lapsille jäätimantteja

  Täytä puhtaat maitopurkit tai vaikkapa konvehtirasioiden muoviosat vedellä. sekaan vesivärejä ja ulos jäätymään. Paketin purkaminen ja jäätimanteilla leikkiminen on kivaa puuhaa lapsille.

  Jäätynyt vesikaari

  Moni on varmasti nähnytkin somessa upeita vesikaari kuvia. Niissä heitetään ilmaan kiehuvan kuumaa vettä, mikä jäätyy ilmassa välittömästi ja tekee lennosta upean näköisen.

  Nappaa kylmän ilman terveyshyödyt

  Kylmässä ulkoilusta voi saada samoja hyötyjä kuin avantouinnista, vaikkakin se tapahtuu paljon hitaammin. Kylmä nopeuttaa aineenvaihduntaa ja kylmä ilma piristää. Kylmähoito tuottaa myös mielihyvähormonia eli endorfiinia. Verenkiertoon voi kylmässä vapautua kortisolia, joka rauhoittaa reumaattisia kiputiloja ja tulehduksia lihaksistossa. Hetkellinen kylmäaltistus kiihdyttää sydämen toimintaa ja kohottaa verenpainetta. Paleltumisvaara on kuitenkin kovalla pakkasella todellinen, joten ehkä hyödyt kannattaa napata nopeammin avannossa.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa