• You are currently viewing Toimiva työpiste kotiin – onko se lapsiperheessä mahdollista?
  Kuva: Arnel Hasanovic

  Toimiva työpiste kotiin – onko se lapsiperheessä mahdollista?

  Jäätkö sinä kotiin tekemään töitä lasten lähtiessä kouluun? Teetkö etätöitä päivittäin tai harvemmin? Keittiön pöydän ääressä samalla kun lapset syövät välipalaa ja keskittymiskykysi herpaantuu? Siinä tapauksessa nämä alle kootut vinkit ovat sinulle.

  TYÖPISTE KOTIIN – MIETI AINAKIN NÄMÄ ASIAT KUNTOON

  1. Kotona työskentely onnistuu parhaiten, kun työympäristö on kunnossa. Mikäli lapset ovat päiväkodissa tai koulussa ja sinulla on sen aikaa työrauha, voit toki valita työpisteeksesi sen keittiönpöydän, mutta mitä tapahtuu siinä vaiheessa kun lapset kotiutuu? Siirtelet omia tavaroitasi lasten välipalan tieltä. Työrauhasta ei ole enää tietoakaan ja pahimmassa tapauksessa lapsen välipalamehut kaatuvat läppärisi päälle. Pidemmän päälle keittiön pöydän ääressä työskentely ei kannata, ellet pysty lopettamaan työskentelyäsi siinä vaiheessa kun lapset kotiutuu.

  2. Mieti mihin kohtaan kotia saisit oman työpisteen mahtumaan. Ennen huonekalukaupoille lähtemistä mieti ja mittaa minkä verran tilaa pöydälle on mahdollista saada. Pohdi myös tarvitseeko sen läheisyydessä olla työvälineille jonkinlaista säilytystilaa. Tässä kohtaa kannata myös kurkata esimerkiksi nettikirpparit, joissa ihmiset myyvät itselleen tarpeettomia huonekaluja.

  3. Ei ole samantekevää millaisella tuolilla istut työpäiväsi. Hyvä ja ergonominen asento mahdollistaa sinulle vähemmän niska-hartiaseudun kolotuksia. Muista taas nettikirpparit!

  Lue myös: Kodin siivousjärjestys

  4. Jotta työskentelyolosi tulevat toimimaan ympäri vuoden, mieti valaistus. Tuleeko työtilaasi luonnonvaloa tai riittääkö huoneessa jo olevat valaisimet työskentelyyn?

  5. Jos kaipaat työskennelläsi ympärillesi valoa ja avaruutta, ei vaatehuoneeseen toteutettu työpiste välttämättä ole se otollisin vaihtoehto.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa