• You are currently viewing Suurin osa ei tiedä kumppaninsa äänestyspäätöstä

  Suurin osa ei tiedä kumppaninsa äänestyspäätöstä

  Suomessa järjestetään seuraava tasavallan presidentin vaali 28 tammikuuta. Äänestyspäätöstä ei ole vielä siis pakko tehdä, mutta moni on jo käynyt antamassa äänensä ennakkoäänestyksessä. (ennakkoäänestys 31.1-6.2.2024)

  Äänioikeus presidentinvaaleissa on jokaisella Suomen kansalaisella, joka on täyttänyt 18 vuotta viimeistään 28. tammikuuta.

  Suurin osa kokee, että hyviä ehdokkaita ei ole

  Teimme Poikien Äidit Instagramissa kyselyn ihmisten äänestyskäyttäytymisestä. Vastaajia oli useita tuhansia, suurin osa heistä naisia.

  60% vastanneista tiesi jo nyt ketä aikoo äänestää ja 38% oli käynyt jo äänestämässä.

  Ehdokkaisiin tutustuminen ei ollut kovin ahkeraa, vain 22% oli tutustunut kunnolla ehdokkaisiin. Ihan tuurilla ei kuitenkaan mennä, sillä 58% kertoi tutustuneensa ehdokkaisiin edes jonkin verran.

  Lue myös: Lasten yleisimmät ruoka-aineallergiat

  Taktikointiin myönsi mahdollisesti sortuvansa 18% vastanneista. Taktikoinnilla tarkoitetaan sitä, että ei anneta ääntä omalle lemppari ehdokkaalle, vaan äänestetään esimerksi ehdokasta joka voi estää oman inhokin pääsyn toiselle kierrokselle.

  Vaalikoneita on kokeillut melkein jokainen vastannut, mutta silti ylin puolet ei aio äänestää vaalikoneen mukaan tullutta ehdokasta.

  Äänestäminen on suurimmalle osalle vastanneista vaikeaa, koska jopa 60% sanoo ettei ehdokkaista löydy vaihtoehtoa joka sopisi heidän mielestään presidentiksi. 98% kuitenkin sanoo äänestävänsä jotain ehdokasta.

  Suurin osa ei tiedä samassa taloudessa asuvien muiden aikuisten äänestyspäätöstä

  Mielenkiintoista on, että suurin osa (32%) vastanneista ei tiedä oman kumppaninsa tai esimerkiksi samassa taloudessa asuvien aikuisten lasten äänestyspäätöstä.

  27% vastanneista uskoo äänestävänsä samaa ehdokasta kuin muutkin aikuiset samassa taloudessa, vaikka todellisuudessa tästä ei voi ikinä olla varma. Noin 8% vastanneista myönsi äänestävänsä eri ehdokasta kuin mitä sanoo äänestävänsä, jotta välttyy riidoilta.

  24% myönsi tietävänsä, että samassa taloudessa äänestetään eri ehdokkaita.

  Muiden antamia ääniä pääosin kunnioitetaan, mutta melkein 20% vastanneista kuitenkin myönsi, että se on hyvin vaikeaa jos ääniä saanut ehdokas ei ole oma suosikki.

  Muista äänestää!!! Lisää tietoa äänestämisestä ja äänestyspaikastasi vaalit.fi sivustolla

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Tytti

   En itse vielä tiedä ketä äänestän. Puoliso saa äänestää minun puolestani ihan ketä haluaa.

  Vastaa