• You are currently viewing Selkeä tavoite auttaa säästämään
    Kuva Kelly Sikkema

    Selkeä tavoite auttaa säästämään

    Oletko jo pitkään yrittänyt säästää siinä onnistumatta? Mihin säästät? Säästäminen on helpompaa, kun sinulla on selkeä tavoite eli säästökohde ja näin ollen tiedät, mitä varten säästät.

    ASETA ITSELLESI SELKEÄ TAVOITE

    Selkeän säästökohteen asettamisen lisäksi pilko säästäminen osiin. Suuret, pitkän aikavälin tavoitteet saattavat aluksi tuntua uuvuttavilta ja mahdottomilta saavuttaa. Esimerkiksi suurperheen ulkomaanmatkaan tarvittava summa saattaa kuulostaa niin mahdottomalta, ettet edes lähde yrittämään siihen säästämistä. Tähän ajattelutapaan voit kokeilla avuksi, että pilkot ison tavoitteen pienemmiksi osatavoitteiksi. Esimerkiksi säästötavoitteeksi asetettu 10 000 euroa tuntuu summana järjettömältä ja aivan mahdottomalta saavuttaa. Jaa säästämissuunnitelmasi useammalle vuodelle. Otetaan esimerkiksi 10 000 € säästötavoite viidessä vuodessa. Vuositasolla tuo tavoite on siis enää 2000 euroa. Kun tämän 2000 € jakaa vielä kuukausitasolle, se on enää noin 166 euroa. Jokainen saavutettu osatavoite on hyvä merkitä ylös, sillä pienet onnistumiset motivoivat jatkamaan säästämistä.

    Yli 160 euron suuruinen summa kuukaudessa säästöön saattaa tuntua mahdottomalta. Voit myös lähteä säästötavoitteeseesi toisesta suunnasta. Laske missä ajassa sinun kuukausittaisella säästösummallasi saavutat tavoitteesi. Voit myös ottaa avuksesi oman talouden budjetoinnin, johon listaat kaikki kuukausittaiset menosi.

    Kortilla on myös nykypäivänä niin helppo maksaa, että sitä tulee käytettyä kuin huomaamatta. Neljä euroa take away – kahviin, kolme euroa purkkapussiin. Oletko joskus kokeillut, muuttuuko rahankäyttösi jos maksatkin käteisellä? Kokeilemisen arvoinen vinkki!

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa