• You are currently viewing Tehokkaat ja toimivat tahranpoistovinkit
  Kuva: Priscilla Du Preez 🇨🇦

  Tehokkaat ja toimivat tahranpoistovinkit

  Tahranpoistovinkit tulevat varmasti tarpeen lapsiperheen pyykkihuoltoa pyörittäville. Milloin on valkoisella paidalla kaakaot ja milloin puolestaan mustikat.

  TOIMIVAT TAHRANPOISTOVINKIT – TIEDÄTKÖ JO NÄMÄ?

  Mitä nopeammin poistat tahran, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se lähtee irti. Ensin täytyy kuitenki tunnistaa mistä tahra on tullut. Suin päin ei siis kannata lähteä sen puhdistamiseen, sillä silloin sitä saattaa ainoastaan levittää tahraa entisestään, haalistaa tekstiilin väriä tai vaurioittaa tekstiiliä muulla tavoin.

  MUSTIKKA Tuoretta mustikkatahraa kannattaa kokeilla poistaa astianpesuaineella ja kuumalla vedellä. Käsitiskiaine kannattaa huuhdella hyvin ennen pesukoneeseen laittamista, sillä se vaahtoaa runsaasti. Jos tahra on jo kuivahtunut, tahranpoistoaine yleensä tepsii. Muista, älä hankaa, tai saatat vai levittää tahraa ensitestään.

  ROHOTAHRAT  Käsittele tahra ensin sappisaippualla tai tahranpoistoaineella ja pese sitten entsyymipitoisella pyykinpesuaineella. Voit myös kokeilla kylpyhuoneen kaapista löytyvää hammastahnaa. Levitä sitä tahran päälle pehmeällä harjalla, esimerkiksi vanhalla hammasharjalla. Pese sen jälkeen mahdollisimman kuumassa lämpötilassa.

  Lue myös: Mikä avuksi, kun pyykkikoneesta tullut pyykki haisee tunkkaiselta?

  SUKLAA Suklaatahraa kannattaa esikäsitellä sappisaippualla tai ruokasoodasta ja vedestä sekoitetulla omatekoisella tahnalla. Pese sen jälkeen entsyymipitoisella pesuaineella korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa.

  KETSUPPI – JA TOMAATTITAHRAT – Jos tahra on vaaleassa vaatteessa, pese se valkaisuainetta sisältävällä pyykinpesuaineella. Värillisiin vaatteisiin käytä niille suositeltua pesuainetta. Jos tahra ei vielä näillä käsittelyillä lähtenyt, kokeile liottaa sitä haaleassa saippuavedessä, jossa on ammoniakkia. Kokeilethan ensin, että tekstiili kestää käsittelyn! Vaaleille vaatteille voi myös kokeilla tahran haalistamista auringonvalossa.  Pidä kuitenkin mielessä, että aurinko vaalentaa myös värejä!

  Vastaa