• You are currently viewing Käytätkö kaupan valkaisevaa hammastahnaa? -ei kannattaisi

    Käytätkö kaupan valkaisevaa hammastahnaa? -ei kannattaisi

    Monella meistä on hampaissa elämän tuomia tummentumia. Ruoka, punaviini, kahvi, tee ja tupakka, aiheuttavat ajan mittaan tummentumia hampaisiin. Moni käyttääkin hampaiden valkaisemiseen kotona valkaisevaa hammastahnaa -se ei kuitenkaan kannata, kertoo suuhygienisti. Omin päin tehtävät kotivalkaisut voivat olla hammastahnaakin huonompi vaihtoehto.

    Valkaisevaa hammastahnaa ei kannata käytää koska…

    Hampaita valkaisevan hammastahnan idea on siinä, että tahna poistaa hampaasta värjäymiä. Valkaiseva hammastahna voi toki tehota, mutta suuhygienisti varoittaa, että marketeista ostettavat valkaisevat hammastahnat hankaavat hampaan pintaa ja kuluttavat siitä tärkeää kiillettä pois.

    Jos valkaisevaa hammastahnaa haluaa välttämättä käyttää niin apteekista saa entsyymipohjaista valkaisevaa hammastahnaa, mikä ei kuluta kiillettä. Paras valkaiseva hammastahna vaalentaa hampaiden sävyä kiillettä vaurioittamatta, ja on samalla hellävarainen suulle.

    Lue myös: Älä jätä lapsen ientulehdusta hoitamatta

    Muut kotivalkaisut myös kyseenalaisia

    Hampaiden valkaisu tulee aina aloittaa ammattilaisen vastaanotolta (suuhygienisti tai hammaslääkäri). Netistä löytyy jos jonkinlaista ohjetta hampaiden kotivalkaisuun, mutta niiden turvallisuus kannattaa aina tarkistuttaa ammattilaisella. Jos hampaita valkaisee väärin keinoin, voi tehdä hampaalleen vakavia kiillevaurioita mitkä puolestaan kuluttavat hammasta ja saavat ne jopa lohkeamaan.

    Kotona tehtävistä valkaisuista järkevimmät ovat sellaiset, jotka on yhdessä suunniteltu ja aloitettu tai kokonaan toteutettu ammattilaisen kanssa.

    Lähteet: Prettysmile -suuhygienisti, Et-lehti, Yliopiston apteekki

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa