• You are currently viewing Siitepölyallergiaa vai perus flunssaa?
  Kuva: Annie Spratt

  Siitepölyallergiaa vai perus flunssaa?

  Siitepölyallergia aiheuttaa monille suomaisille keväisin ja kesällä oireita hengitysteissä ja silmissä. Siitepölyallergian oireita ovat “vesinen nuha”, aivastelu, nenän kutina ja tukkoisuus, yskä sekä astmaoireet. Useimmilla siitepölyallergisilla myös silmät punoittavat, kutisevat, kirvelevät sekä vetistävät. Myös atooppinen ihottuma saattaa pahentua. Monet kokevat myös väsymystä.

  Allergiaoireiden voimakkuutta on vaikea ennakoida, sillä siitepölyjen määrät vaihtelevat vuosittain. Välillä voi olla kausia ettei oireita tulekaan ja toisena vuotena taas oireet ovat hyvinkin voimakkaat.

  Siitepölyallergia kehittyy harvoin alle 2-vuotiaana, mutta herkistyminen lisääntyy iän myötä.

  Siitepölytiedotus 28.3.2024

  Pähkinäpensas kukkii koko sen levinneisyysalueella maan lounaisosissa ja Uudellamaalla. Pähkinäpensaan siitepölyä kulkeutuu maan etelä- ja keskiosiin. Lepän kukinta on alkanut lämpimillä kasvupaikoilla maan lounaisosissa ja Uudellamaalla. Lepän siitepölyä kulkeutuu koko maahan Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

  Pähkinäpensaan siitepölyä on ilmassa kohtalaisesti maan eteläosissa ja vähän maan keskiosissa.
  Lepän siitepölyä on ilmassa runsaasti koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Etelä- ja Keski-Lapissa siitepölyä on kohtalaisesti.

  Sade laskee ilman siitepölymääriä.

  Lue myös: Kesäajan hyödyt ja haitat

  Ennuste

  29.3.-2.4.2024

  Pähkinäpensaan kukinta voimistuu maan lounaisosissa ja Uudellamaalla. Pähkinäpensaan siitepölyä kulkeutuu myös muualle maan eteläosiin sekä maan keskiosiin. Lepän kukinta voimistuu maan lounaisosissa ja Uudellamaalla, ja kukinnan odotetaan alkavan muualla maan eteläosissa viikon kuluessa. Maan keskiosissa kukinnan odotetaan alkavan parin viikon sisällä. Lepän siitepölyä kulkeutuu koko maahan Lappia lukuun ottamatta.

  Pähkinäpensaan siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin. Siitepölyä voi kulkeutua vähän maan keskiosiin. Lepän siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan kohtalaisista runsaisiin maan eteläosissa ja vähäisistä kohtalaisiin maan keskiosissa. Pohjois-Pohjamaalla ja Kainuussa määrien odotetaan jäävän vähäisiksi.

  Koivun siitepölyä odotetaan kulkeutuvan vähän maan etelä- ja keskiosiin Keski-Euroopasta. Sateet laskevat ilman siitepölymääriä. Seuraava siitepölytiedote julkaistaan ti 2.4

  lähteet: allergia.fi / norkko siitepölytiedotus

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa