• You are currently viewing Sisäinen puhe – miten puhut itsellesi?
  Kuva: Nguyễn Hiệp

  Sisäinen puhe – miten puhut itsellesi?

  Oletko pysähtynyt miettimään miten puhut itsellesi? Puhutko samalla tavalla mitä muillekin ihmisille puhut? Vähätteletkö itseäsi ja osaamistasi? Puhutko itsellesi useimmiten negatiiviseen sävyyn?

  POHDITTAVAKSI – MITEN PUHUT ITSELLESI

  Puhutko itsellesi useimmiten positiiviseen sävyyn, esimerkiksi:

  – Olen tärkeä.
  – Toivon itselleni onnellisuutta.
  – On ok olla keskeneräinen, minun ei tarvitse olla täydellinen.
  – On ok levätä, ansaitsen sen.

  Vai puhutko itsellesi usemmiten negatiiviseen sävyyn, esimerkiksi:

  – Taas epäonnistuin.
  – En osaa tätäkään.
  – Minussa on monia vikoja.
  – Minun kyllä pitäisi olla parempi.

  Lue myös: 3 helppoa askelta kohti tyytyväistä elämää

  Jos sinulla on usein tapana arvostella ja moittia itseäsi, on syytä pysähtyä miettimään miksi toimit niin ja voisitko jotenkin muuttaa ajattelutapaasi. Negatiivissävytteinen sisäinen puhe on nimittäin kuluttavaa ja vahingollista. Joskus saatamme jopa ikäänkuin huomaamattamme puhua itsellemme negatiivisesti. Mieti, oletko omaksunut negatiivissävytteisen puhetyylin mahdollisesti joltain läheiseltäsi? Mitä sinussa silloin tapahtuu kun soimaat itseäsi? Onko se sinun oma ääni, vai jonkun muun? On hyvinkin mahdollista, että negatiivissävytteinen puhe itsellesi on peräisin jonkun muun sanomisista. Lauseista, joita olet elämäsi aikana kuullut.

  Kohti positiivisempia ajatuksia:

  Lempeys itseään kohtaan, luo kehoosi rauhaa. Onnistumiset myös ruokkivat onnistumisia, joten muistathan kannustaa ja kehua onnistumisiasi. Positiivisilla ajatuksillasi autat mieltäsi nujertamaan negatiivisia ajatuksiasi. Tässäkin, kuten monessa muussakin asiassa, harjottelu tekee mestarin. Aloitathan jo heti tänään, tämän tekstin luettuasi. Mitä kaunista ja kannustavaa sanoisit itsellesi nyt?

  – Poikien äidit toimitus –

   

  Vastaa