• You are currently viewing Kuinka jaksaa töissä – viisi vinkkiä työhyvinvointiin
  Kuva: Paige Cody

  Kuinka jaksaa töissä – viisi vinkkiä työhyvinvointiin

  Töissä jaksaminen puhuttaa – monet venyttävät itsensä äärirajoille, ovat aina valmiita joustamaan ja tekemään tuplavuoroja. Monilla työpaikoilla työolosuhteet käyvät vaativammiksi ja etätyöt puolestaan ovat johtaneet siihen, että sosiaaliset kontaktit ovat jääneet minimiin.

  KUINKA JAKSAA TÖISSÄ – VIISI VINKKIÄ TYÖHYVINVOINTIIN

  Arjessa ja töissä jaksamisesta kannattaa pitää huolta. Jos työ kuormittaa liikaa, olisikin hyvä pysähtyä miettimään mistä se johtuu. Asia kannattaa myös ottaa puheeksi esimiehen kanssa.

  Lue myös: Sisäinen puhe – miten puhut itsellesi?

  Se, mitä kuitenkin jokainen meistä voi oman arjessa jaksamisensa ja työhyvinvointinsa eteen tehdä on:

  PITÄÄ HUOLTA, ETTÄ ARKI ON KOKONAISVALTAISESTI BALANSSISSA. Onhan ne ihan perus pilarit kunnossa? Nukut riittävästi? Syöt monipuolisesti ja säännöllisesti?

  KIINNITTÄÄ HUOMIOTA ERGONOMISIIN TYÖASENTOIHIN. Ei ole samantekevää millaisissa asennoissa työskentelee. Jos teet istumatyötä, onhan työpisteesi ergonominen? Jos nostelet työpäivän aikana paljon, missä asennossa nostat? Nostatko selällä? “Taakka” tulee nostaa niin, että se on koko ajan mahdollisimman lähellä vartaloa. Oikeaoppisessa nostotekniikassa nostamiseen käytettävä voimaa saadaan selän sijaan jalka- ja pakaralihaksista.

  MUISTAA TAUKOJUMPPA JA MUU LIIKUNTA. Jos olet työpäivien aikana paljon liikkeessä ja päiväsi ovat aktiivisia, ei erillistä taukojumppaa välttämättä enää tarvita, mutta jos työpäiväsi pitävät sisällään lähinnä istumista ja paikallaan oloa, kannattaa taukojumppa ottaa rutiiniksi.

  HUOMATA ONNISTUMISET. Jos koet usein tunnetta, ettet saa töissä mitään aikaiseksi, tarkastele päiviäsi onnistumisten kautta. Kirjaa päivän päätteeksi ylös esimerkiksi kolme asiaa, jotka sait päivän aikana eteenpäin ja joista koit onnistumisen tunteita.

  YLLÄPITÄÄ TYÖN MIELEKKYYTTÄ. Kaipaatko uusia tuulia työhösi? Voisitko kehittää ja kartuttaa taitojasi opiskelemalla lisää. Mieti mitä asioita sinä kaipaat työn mielekkyyden lisäämiseen? Jos kaipaat lisää sosiaalisia kontakteja etätyöhösi, voisitko useammin lähteä töihin töimistolle?

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa