• You are currently viewing Miksi en saa töitä, johtuuko se iästäni?
  en saa töitä

  Miksi en saa töitä, johtuuko se iästäni?

  Nyt alkaa huumori loppumaan, en saa töitä mistään. Olen hakenut töitä jo yli vuoden enkä ole päässyt yhteeenkään työhaastatteluun. Olen laittanut hakemuksia eteenpäin lähemmäksi sata. Olen hakenut oman alani tai edes alaani läheltä liippaavia töitä. Olen korkeakoulutettu ja olen käynyt kouluja sitä varten, että saisin joskus isompaa palkkaa, mutta näköjään turhaan.

  Miten haastateltavat valikoituvat?

  Minua ihmetyttää erityisesti se, että täytän työpaikkaan vaadittavat osaamiset, enkä silti pääse edes haastatteluun. Mistä tässä voi olla kyse? Huono hakemus, tai epäselvä CV? Voisiko sittenkin kyseessä olla ikäni, olenhan jo lähemmäksi 50 vuotias. Onko ikäsyrjintää todellakin olemassa? Kannattaisiko työhakemuksesta piilottaa ikänsä? Saako niin tehdä?

  Hain yhtä työpaikkaa mitä haki myös ystäväni tytär. Ystäväni tytär pääsi haastatteluun, minä en edes sinne. Ystäväni tytär on juuri valmistunut alalle ja työharjoitteluja lukuunottamatta hänellä ei ole alalta työkokemusta lainkaan. Minulla on työkokemusta yli 15 vuotta alalta.

  Lue myös: Vinkit työnhakuun

  Pitääkö tässä nöyrtyä ja lähteä töihin minne tahansa?

  Haluan nyt kertoa, että en ole elänyt valtion rahoilla tätä vuotta kun olen hakenut töitä. Olen ollut koko ajan työssä, mutta työni loppuu nyt keväällä 2024, tiesin sen jo vuosi sitten ja siitä syystä olin ajoissa liikenteessä työnhaun kanssa.

  Olen nyt miettinyt, että pitääkö tässä lähteä ihan mihin vain pienipalkkaiseen työhön? En usko tulevani sellaisella toimeen, elinkustannukset ovat niin korkeat. Toisin kuin ystäväni tytär joka elää vielä kotona, minulla on perhe elätettävänä ja lainat maksettavana.

  Lisäksi pelottaa, että jos otan vastaan jonkun työn, niin se hankaloittaa uuden työn aloittamista alalla minne oikeasti haluan. Saattaa olla, että irtisanomisajan vuoksi joku hyvä työpaikka menee ohi suun. Pelkään myös jääväni jumiin väärään työhön.

  Onko täällä muita samassa tilanteessa olevia ja mitä olette tehneet?

  -Anonyymi kirjoittaja-

  Sana on vapaa kirjoituksia voi lähettää osoitteeseen: myynti@poikienaidit.fi tai tämän sivun alalaidasta.

  Vastaa