• You are currently viewing Miten päästä eroon haitallisista toimintatavoista – viisi vinkkiä
    Kuva: Jason Goodman

    Miten päästä eroon haitallisista toimintatavoista – viisi vinkkiä

    Miten usein huomaat tekeväsi jotain asiaa, jota teet vastahakoisesti? Tähän kategoriaan ei kuulu laskujen maksu ja elämiseen vaadittavien kulujen maksu, vaikka niistäkin moni mieluusti livistäisi. Nyt puhutaan nimenomaan sellaisista arjessa toistuvista asioista, joista voit halutessasi luopua ja päästä eroon.

    Helpommin sanottu kuin tehty. Jos olemme vuosikaudet tottuneet toistamaan tiettyjä asioita elämässämme, on niistä tullut meille ikäänkuin rutiineja. Rutiineistakin on mahdollista päästä eroon. Se vaatii pitkäjänteisyyttä ja varmasti myös epäonnistumisia, mutta jos oikeasti haluat arkeesi jonkinlaista muutosta, se lähtee sinusta itsestäsi. Kukaan muu ei sitä puolestasi tule tekemään.

    Tähän alle on lueteltu viisi vinkkiä, joita pohtimalla saatat löytää sen motivaation ja sisun muutoksen onnistumiselle.

    MITEN MUUTTAA ARKISIA TOIMINTATAPOJA – VIISI VINKKIÄ

    1. Mitä haluan uusien rutiinien myötä saavuttaa?
    2. Ohjaavatko nykyiset rutiinit saavuttamaan tavoitteeni?
    3. Miten nykyisiä rutiineja kannattaisi ryhtyä muuttamaan?
    4. Kuinka sitoutunut olen pitämään kiinni asian työstämisestä ja uuden rutiinin luomisesta?
    5. Miten kannattaisi toimia, jotta uuden toimintavan luominen sujuisi ilman suurempia ponnisteluja ja muutos olisi mahdollinen saavuttaa?

    Lue myös: Aloita kuntoilu – nappaa talteen kätevä liikuntakalenteri

    Monen arkea myös varjostaa erilaiset haitalliset uskomukset. Ne, jotka vaikuttavat meidän kaikkien elämään ehkäpä jopa jarruttaen. Ihminen saattaa esimerkiksi uskoa, että hän ei osaa, hän ei voi ikinä saada työpaikkaa tai hänestä ei koskaan ole mihinkään. Haitallisista uskomuksistakin on mahdollista päästä eroon, esimerkiksi erilaisten self help – oppaiden avvulla.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa