• You are currently viewing Lapsiperheen tärkeät apteekkituotteet
    Kuva: Diana Polekhina

    Lapsiperheen tärkeät apteekkituotteet

    Apteekkituotteet kannata säännöllisin väliajoin tsekata ajantasalle ja nyt kun kesä antaa odotuttaa itseään, on hyvä hetki tarkistaa, löytyyhän kotoasi tai kesämökiltäsi ainakin nämä. Kesällä kun vaatteet vähenee, sattuu iholle useammin vahinkoja.

    APTEEKKITUOTTEET, JOTKA OLISI HYVÄ LÖYTYÄ JOKAISEN LAPSIPERHEEN KOTOA

    Haavanhoito ja sidetarpeet erilaisiin nirhaumiin. Löytyyhän teiltä erikokoisia laastareita? Miten on rakkolaastareiden tilanne? On hyvin todennäköistä, että ennemmin tai myöhemmin ne kesäkengät hankaavat kantapään auki. Rakkolaastari pysyy paremmin paikalla kuin tavallinen laastari, samalla hoitaen ja ennaltaehkäisten ihovaurioita. Muista myös haavan desinfiointiin soveltuva puhdistustuote! Apteekissa varmasti osataan neuvoa mikä tuote on kirvelemätön ja sopii erityisesti pienten lasten iholle.

    Lääkehiiltä tulisi etenkin lapsiperheissä pitää aina myrkytysten varalta kodin lääkekaapissa. Sitä käytetään myrkytysten ensihoitoon. Se sitoo mahalaukussa itseensä suun kautta tulleita myrkyllisiä aineita, estäen niiden imeytymistä.

    Lue myös: Älä menetä siivotessasi hermoja vaan ennakoi

    Flunssaan ja kuumeeseen; ihan pienille suppoja ja isommille lapsille sopivat parhaiten nestemäiset tai suussa hajoavat valmisteet. Muista myös toimiva kuumemittari!

    Voiteet ötökänpuremiin. Lukeudutko sinä tai lapsesi heihin, joita hyttyset suorastaan rakastavat? Tsemppiä!

    Aurinkovoiteet ja after sun tuotteet. Lapsen iho on herkkä auringonsäteille ja aina se parhain suoja saavutetaan vaatteiden avulla. After Sun -tuotteet viilentävät ja rauhoittavat ihoa auringossa vietetyn päivän jälkeen ja ainakin hajusteettomat After Sun – tuotteet sopivat myös lasten iholle.

    VAUVAN SUOJAAMINEN AURINGOLTA

    Vauvan iho on ohut ja herkkä palamiselle, joten pieniä lapsia ei saa altistaa ollenkaan suoralle auringonvalolle. Vauvat ja pikkulapset tulee siis suojata aurinkosuojatuotteiden sijaan ensisijaisesti muilla keinoilla. Pidä vauva varjossa sekä suojaa vauvan iho vaatteilla, hatulla ja silmät aurinkolaseilla.

    ISOMPIEN LAPSIEN SUOJAAMINEN AURINGOLTA

    Kun lapsi oppii kävelemään, auringonvaloa on vaikeampi välttää. Tällöinkin ensisijainen suoja on vaatteet ja se, että vältetään suorassa auringonvalossa oleskelua etenkin keskipäivällä. Kasvot ja kämmenselät suojataan lapsille tarkoitetulla aurinkosuojatuotteella.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa