• You are currently viewing Pakastettu vesimeloni ja viisi muuta käyttövinkkiä
  Kuva Ibrahim Rifath

  Pakastettu vesimeloni ja viisi muuta käyttövinkkiä

  Vesimeloni on noin 90-prosenttisesti vettä, joten jos sinun on hankala saada lapsia kesäkuumalla juomaan riittävästi, kannattaa heille kokeilla tarjota vesimelonia. Vesimeloni on oiva apu kehon nesteyttämiseen ja olon piristämiseen ja lisäksi sen sisältämä kalium auttaa hyvän nestetasapainon säilyttämisessä.

  VESIMELONI – JOKO OLET TESTANNUT NÄITÄ TAPOJA NAUTTIA TÄTÄ RAIKASTA KESÄHERKKUA?

  Pakastetut vesimelonit – näistä saa helposti luotua houkuttelevan näköisiä jäätelön korvikkeita. Pilko melonit sopivan kokoisiksi viipaleiksi ja tee halutessasi vielä veitsellä pieni viilto melonin kuoreen ja ujuta jäätelötikku kuoreen.

  Lue myös: Helpot välipalat kesälomaa viettäville koululaisille

  Lisäämällä salaatin joukkoon vesimelonia, saat raikkaan makuisen ja kauniin näköisen salaatin kesäpöytään.

  Grillatut vesimeloni viipaleet saavat näyttävän ulkoasun parilan raidoista. Grillatut vesimelonit sopivat niin jälkiruoaksi kuin grilliruokien lisäkkeiksi. Voit esimerkiksi tehdä vartaita, johon laitat halloumijuustoviipaleita ja vesimeloniviipaleita vuorotellen.

  Itse tehty vesimelonislush, kukapa lapsi ei rakastaisi slush-juomia?

  Näin valmistat:

  1 vesimeloni (noin 2 kg)
  200 g mansikoita (pakaste tai yksi 250 g rasia tuoreita mansikoita)
  2 limeä
  ¾ dl sokeria
  1 dl tuoretta minttua
  1. Kuori ja kuutioi vesimeloni ja pakasta palasia 2 tuntia. Nosta mansikat sulamaan noin 20 minuuttia ennen juoman tekoa.
  2. Soseuta meloni tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Purista limeteistä mehu ja lisää hileiseen melonisoseeseen. Lisää myös mansikat, sokeri ja minttu ja pyöräytä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin ja koristele vielä halutessasi mintunlehdillä.- Poikien äidit toimitus –

  Vastaa