• You are currently viewing Auta ympäristöä ja luontoa -6 nokkelaa tapaa
  Kuva: Sierra Nicole Narvaeth

  Auta ympäristöä ja luontoa -6 nokkelaa tapaa

  Auta ympäristöä ja luontoa.

  Ympäristöaktivistien laiton toiminta on jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Osa näkee laittomuuksien olevan sallittuja koska tarkoitus on hyvä, suuri osa kuitenkin kokee, että mitkään syyt eivät oikeuta laittomuuksiin. Oli kanta mikä tahansa, niin ympäristö ja luonto ovat meille kaikille tärkeitä asioita. Ilman niitä, ei ole meitä. Listasimme tähän artikkeliin hyviä keinoja auttaa ympäristöä ja luontoa -rikkomatta lakia.

  Auta luontoa näin

  1. Päästä luonto pihallesi

  Jos asut talossa missä sinulla on oma piha, voit päästää luonnon pihallesi. Suosi suomalaisia perinnekasveja, luonnonkasveja ja perhoskasveja – ja vältä haitallisia vieraskasvilajeja. Luonnollinen piha on siilien ja pörriäisten mieleen. Lue lisää vieraslajeista.

  2. Rakenna siilille talvipesä

  Siilien on nykyään vaikea löytää talvipesää. Siilien talvipiiloiksi sopivat risu- ja lehtikasat sekä ryteiköt. Voit auttaa siilejä rakentamalla talvipesän pohjattomasta laudasta rakennetussa laatikosta, missä on katto, seinät ja pieni aukko. Vaneria ei voi käyttää, sillä se ei hengitä. Tarkemmat ohjeet siilin talvipesän rakentamiseen Luonnosuojeluliiton sivuilta.

  3. Kerää roskia

  Roskien keräämisestä on oikeasti luonnolle ja eläimille apua. Siinä saa samalla itsekin mukavasti liikuntaa. Napatkaa mukaan roskienkerääjä ja hanskat sekä roskapussi ja lähtekää siivoamaan ihmisten jättämää jätettä pois luonnosta vaikkapa koko perhe yhdessä.

  pojat keräämässä roskia

  4. Aseta linnunpönttö, hyönteishotelli tai perhosbaari

  Lunnunpönttö on monelle tuttu, mutta onko pihallanne koskaan ollut hyönteishotellia tai perhosbaaria?

  Hyönteishotelli tarjoaa pölyttäjille hyviä pesintäpaikkoja.Jos sijoitat hyönteishotellin marjapensaiden läheisyyteen se parantaa myös marjasatoa. Hyönteishotellin voi rakentaa itse tai ostaa valmiina.

  Perhosbaari on hauska tapa seurata pölyttäjien touhuja omassa puutarhassa. Perhosbaari on helppo tehdä itse.Tarvitset vain luonnonmukaisen pesusienen ja nektariiniainekset (esim fariinisokeri, kalja ja hiiva)

  Lue myös: Lasten kanssa luontoon -vinkit

  5. Kasvata puu

  Puut ovat hyödyllisiä ekosysteemille. Puut tuottavat happea, sitovat hiiltä ja ilmansaasteita, vaimentavat melua, viilentävät ilmaa ja haihduttavat vettä. Puun istutus on yksi hyvä tapa tehdä jotain luonnon eteen. Osta taimi oman alueen taimikaupasta tai puutarhamyymälästä. Taimen istutus on helppoa.

  6. Selvitä tietoa ja kerro siitä muille

  Hyvä keino auttaa ympäristöä on opiskella siitä lisää ja kertoa siitä muille. Voit jakaa tietoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja laillisissa mielenosoituksissa. Opeta muita positiivisen kautta. Parhaimmillaan voit päästä tekemään työksesi jotain sellaista missä voit vaikuttaa ympäristöasioihin.

   

  Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa