• You are currently viewing Tiesithän, että pakastimessakaan ruoka ei säily syömäkelpoisena loputtomiin
  Kuva Dev Benjamin

  Tiesithän, että pakastimessakaan ruoka ei säily syömäkelpoisena loputtomiin

  Pakastimessakaan ruoka ei säily loputtomiin saakka syömäkelpoisena. Tämän tekstin luettuasi kannattaakin kurkata kuinka kauan sitten pakastettuja elintarvikkeita ja valmiiksi tehtyjä ruokia pakastimestasi löytyykään.

  PAKASTIMESSAKAAN RUOKA EI SÄILY LOPUTTOMIIN SYÖMÄKELPOISENA

  Ruoat säilyvät pakastimessa parhaiten, kun ne ovat hyvin pakattuja ja kylmäketjusta on huolehdittu koko pakastusprosessin ajan. Iso merkitys säilyvyysaikaan on myös ruoka-aineen rasvapitoisuudella.  Marjat ja kasvikset säilyvät pitkään. Rasvaisen lihan ja kalan säilyvyysaika on sen sijaan melko lyhyt. Itse tehtyjä ruokia, esimerkiksi keittoja ja laatikoita voi säilyttää pakkasessa noin 1-3 kuukautta.

  Elintarvikkeiden keskimääräisiä säilyvyysaikoja – lähde martat.fi

  marjat 10 – 12 kk
  kasvikset 10 – 12 kk
  yrttimausteet 4 – 6 kk
  juuresraaste 3 – 4 kk
  naudanliha   8 – 10 kk
  lampaanliha   8 – 10 kk
  sianliha 3 – 6 kk
  siipikarja 3 – 6 kk
  jauheliha 1 – 2 kk
  kala 1 – 3 kk
  äyriäiset 3 – 6 kk
  leivonnaiset 1 – 9 kk
  tuorehiiva 12 kk

  Lue myös: Pakastettu vesimeloni ja viisi muuta käyttövinkkiä

  Kerran sulatettua tai vahingossa sulaamaan päässyyttä elintarviketta ei pidä jäädyttää tai pakastaa uudestaan. Muistathan myös huomioida alle luetellut kohdat kun pakastat tai sulatat elintarvikkeita – lähde ruokavirasto.fi

  • Älä pakasta tai jäädytä vanhentuneita tai heikkolaatuisia elintarvikkeita!
  • Älä jäädytä elintarvikkeita esimerkiksi täydessä kotitalouspakastimessa, koska jäätyminen on silloin hidasta. Jäädytä niin, että kylmä ilma pääsee kosketuksiin elintarvikkeen kanssa mahdollisimman monelta puolelta.
  • Muista kylmäketju! Älä päästä elintarviketta sulamaan ennen kuin sen on tarkoitus sulaa.
  • Älä sulata elintarviketta huoneenlämmössä. Sulattaminen on turvallista tehdä kylmissä tiloissa.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa