• Sisarukset jotka eivät tappele! Kyllä, meillä asuu sellaiset

  Olenko ainoa onnellinen äiti, jonka lapset eivät juurikaan tappele keskenään? Pojat ovat nyt 11 vuotta, 9 vuotta sekä kohta 7 vuotta ja 4 vuotta. Ilokseni voin todeta, että he eivät juurikaan tappele keskenään. Olen kuullut vanhempien tuskailevan paljonkin sen kanssa miten sisarukset tappelevat jatkuvasti. Muistan elävästi omat veriset tappeluni pikkuveljeni kanssa meidän ollessa koululaisia. Meidän pojilla ei vastavia matseja ole ollut lainkaan.

  No tottakai he joskus tappelevat, mutta harvemmin. Voisi ehkä sanoa, että 1-2 kertaa viikossa voi olla jotain riitaa. Harvemmin mitään kovinkaan isoa. Minusta se on aika vähän siihen nähden, että meillä asustaa neljä tempperamenttista miehenalkua. Jotenkin heillä vaan menee yksiin niin hyvin, että riidanaiheita ei juurikaan ole. Tilanne voi tietysti muuttua myöhemmin, mutta tällä hetkellä voin nautiskella siitä, että pojat eivät tappele keskenään.

  Sisarukset viihtyvät keskenään

  Aikanaan kun saimme poikia poikien perään, niin minua peloteltiin ennen kaikkea veljesten välisillä riidoilla. Veljekset kuulemma lyövät toisiaan nyrkein ja kalusteita hajoaa tappelun tiimellyksessä. Tällaista ei ole (toistaiseksi) tapahtunut meillä vielä kertaakaan. Pientä tönimistä trampoliinilla ja oven paiskomista lukuunottamatta pojat eivät ole fyysisesti tapelleet.

  Lue myös: Neljän pojan äitiyskö rankkaa? PYH sanon minä

  Veljesten tiimi

  En tiedä liittyykö tämä siihen, että kaikki sisarukset ovat samaa sukupuolta ja ikäerot pieniä vai liittyykö vain henkilökemioihin?

  sisarukset
  Meidän pojat viime kesänä kesälomalla. (Oscar, Oliver, Ossian ja Ollie) Photo: Brendan DelanyVeljesten tiimi

  Ossian (11v) ja Oliver (9v) ovat todella erilaiset luonteeltaan, mutta eivät kovin usein kuitenkaan tappele. Isompi saattaa vähän haastaa, mutta pienempi välttelee. Heillä on ikäeroa 2 vuotta. Yhteistä tekemistä löytyy ja monesti he saavat perheen isoimpina poikina jotain mitä pienemmät eivät saa, kuten valvoa pidempään tai katsoa jonkun ohjelman aikuisten kanssa. Sekin varmaan yhdistää näitä veljeksiä.

  Ossianin (11v) ja Oscarin (7v) suhde on ehkä vaikein. Heillä on ikäeroa 4,5 vuotta. Heissä on paljon samaa, molemmat ovat herkkiä ja tulistuvat helposti. Heidän riitelynsä on meidän veljeskatraan todennäköisin vaihtoehto tällä hetkellä, mutta kovin harvoin hekään riitelevät. Samankaltaiset mielenkiinnonkohteet yhdistää poikia mukavasti.

  Ossian (11v) ja Ollie (4v) ovat puolestaan sellainen isoveli ja pikkuveli kaksikko. Ikäeroa on jo enemmän, joten Ossian on päässyt hoitamaankin Ollieta. Riitelyä ei näin isolla ikäerolla ole enää havaittavissa. Ehkä joskus pientä ärsyttämistä puolin ja toisin. Heillä ikäeroa 7,5 vuotta.

  Oliver (9v) ja Oscar (7v) ovat meidän veljeskatraan parhaimmat ystävykset. He ovat veljeksiä, mutta myös erittäin hyviä ystäviä keskenään. Viettävät vapaa-aikansa aikalailla yhdessä. Heidän välillään voi olla pientä kinaa, mutta ei mitään sen kummempaa. Ikäeroa heillä on 2,5 vuotta.

  Oliver (9v) ja Ollie (4v) ovat myös isoveli ja pikkuveli tyyppinen pari.  Oliverin hoivavietti pääsee valloilleen Ollieta auttaessa ja hoitaessa. Ollie taitaakin luottaa veljistä Oliveriin kaikista eniten. Jos hän tarvitsee apua, niin hän pyytää sitä mieluiten Oliverilta. Heidän ikäeronsa on 5,5 vuotta.

  Oscar (7v) ja Ollie (4v) ovat meidän pienimmät pojat. Heidän leikit ovat vasta vuoden osuneet yksiin. Nyt he leikkivätkin paljon kaksin ja Ollie odottaa Oscaria eskarista joka päivä innolla, jotta pääsevät leikkimään. He riitelevät jonkin verran, mutta hekin suhteellisen vähän.

  Lue myös: 5 asiaa jotka vain veljesten äidit ymmärtävät

  Oliver ja Oscar viihtyvät yhdessä jatkuvasti Photo: Brendan Delany

  Pysy poissa tyhmä tappelu

  Varmasti nyt kun menin tämän tänne julkisesti kirjoittamaan, niin meidän perheessä alkaa uusi aikakausi ja pojat alkavat tappelemaan keskenään. Niinhän se aina menee, että jos jostain kovasti ääneen on tyytyväinen, niin varmasti tilanne muuttuu nopeasti.

  Ei meilläkään silti riidoilta ja ääneltä täällä vältytä. Pojillamme on energiaa vaikka muille jakaa! Jollain äidillä voisi pää haljeta tämän vauhdin kanssa. Heistä lähtee ääntä ja he eivät ole koskaan (ja tarkoitan todella EI KOSKAAN) paikallaan. Onneksi ovat helppoja sitten monessa muussa asiassa. Riitelyä on tässä talossa eniten minun ja esikoisen välillä, sillon kuuluu huutoakin.

  Lue myös: Testaa miten terveellisesti lapsesi syö

  Tapellaanko teillä?

  EDIT. Nyt kun pojat ovat 14,12,10 ja 7, niin meillä ei edelleenkään tapella. Todella hassua. Joskus trampan painileikeissä voi tunteet kuumentua, mutta se on nopeasti ohitse. Eniten eripuraa on ehkä kahdella pienimmällä, pienempi vinguttaa isompaa. Mutta hyvin harvoin sitäkään.

  Kommentit

  1. Hanna

   Ihanaa, että he ovat oikeasti ystäviä! Toivottavasti ovat aikuisinakin! Kiitos linkittämisestä. 🙂

  2. Faijahommia

   Mahtavaa, ettei tappeluita ole!
   Me olimme veljeni kanssa suht usein nokat vastakkain ja ikäeroa on kolme vuotta.
   Nykyään olemme todella hyvät ystävät ja reissaamme yhdessä pari kertaa vuodessa ulkomaille.
   Vaikka tappeluita ilmaantuisi, niin se vaihe menee kyllä ohi! Toivotoaan kyllä, ettei niitä tulisi 🙂
   https://faijahommia.fi/

  3. Hannis

   Meillä pojat 14 ja 12v. Ovat aina viihtyneet yhdessä ilman tappelua. Leikkipainia on ollut, mutta kunnon tappelua ei.
   Isoveli on aina ollut hyvin sopeutuvainen eikä provosoi. Jos olisimme saaneet kaksi samanlaista luonteenlaatua kuin pikkuveljellä, tilanne voisi olla eri 😀
   Ennen kouluikää viihtyivät yhdessä eikä ulkopuolisia kavereita tarvittu. Tosin päiväkodista/koulusta on aina tulllut hyvää palautetta myös kaverisuhteista, se on aina ollut ihana kuulla. Nykyään kotona ollessaan viihtyvät omissa huoneissaan, mutta tulevat myös nätisti toimeen keskenään. Molemmilla nyt omat kaverit.
   Olisin aina halunnut lisää lapsia (mielessäni ne ovat aina olleet poikia), mutta järki on meille sanonut, että kaksi ovat meille enough. Varmasti teidän poikein ”zen” jatkuu yhtä hyvänä tulevaisuudessakin ellei joku heistä intoudu teininä kiukuttelemaan 😀

   1. Jonna-Emilia

    Meillä on joukossa yksi hieman haastavampi ärsyttäjä, mutta jotenkin muut veljet osaavat hienosti jo käsitellä tuota toisia ärsyttävää veljeä, eikä riitaa pääse muodostumaan. Ainakaan usein. Ei pidä unohtaa, että pojat tappelevat paljon meidän vanhempien kanssa, joten kyllä täällä silti riitelyä on 🙂 Yhden kanssa saa tapella jatkuvasti.

  4. S

   Mielenkiintoista, miten lasten luonteet voivat vaikuttaa väleihin. Sen varmaan huomaa kunnolla vasta kun on 3+ lasta ja vertailukohteita riittää. Meidän lapsilla on tuo 5.5v ikäeroa, ja eivät kyllä riitele, joskus on jotain pientä ärsyttämistä mutta isompi tajuaa aika nopeasti olevansa naurettava jos alkaa vääntää 3v:n kanssa. Pienempi valitettavasti kyllä on välillä melko aggressiivinen veljeään kohtaan, mutta menee varmaan ohi iän myötä.

  5. Liisa / Maalta Maltalle -blogi

   Kiva teksti. 🙂 Minä (myös neljän lapsen äitinä) voin sanoa että meillä riidellään pal-jon! Ehkä juurikin se keskimmäinen parivaljakko on se todennäköisin tappelupari. Meillä kun on kolme tyttöä ja yksi poika, tytöt ovat sellaisia sähisijöitä jotka kiivastuvat hyvinkin nopeasti siinä kohtaa kun poika ehkä vain kohauttaa olkaansa. 😀 En tiedä onko näin vain meillä mutta poika on jatkuvasti härnäämässä (ei ehkä oikeasti tarkoituksenaan suututtaa) ja tytöt suuttuu alta aikayksikön.

   1. Jonna-Emilia

    Omassa lapsuudesani meillä taisi juuri noin. Pikkuveli ärrsytti ja minä sekosin. Taitaa olla pikkusisarusten etuoikeus.
    Kävi muuten juuri siten miten manasinkin. Kirjoituksen julkaisun jälkeen pojat ovat tapelleet melkein joka päivä ???? uskomatonta!

  6. Veljekset

   Kolme poikaa ja etenki vanhin ja keskimmäinen tappelevat jatkuvasti, arghhh. Ikäerot noin 2,5 vuotta. Oiskohan helpompaa jos ois neljä poikaa, isot ja pienet..

   1. Jonna

    itseasiassa tuo on varmaan totta, että kolme on määränä hankala. Meillä ollaan joko porukalla tai sitten kaksi ja kaksi. Harvemmin kolme yhdessä, se ei varmaan toimi niin hyvin.

  Vastaa