• Jätänkö lapset yksin kotiin?

  Jätänkö lapset yksin kotiin?

  Olen vaikeassa tilanteessa. Olen yksinhuoltaja ja meillä on nyt pian edessä tilanne, jossa minun on pakko jättää lapset yksin kotiin. Joudun lisäksi puntaroimaan, jätänkö lapseni silloin tällöin myös yöksi yksin kotiin. Sain vihdoin työpaikan, mutta siihen kuuluu myös yövuoroja, joita joudun joskus tekemään. Lapseni ovat 7- ja 13-vuotiaita. Meillä ei ole tukiverkkoja ja pienellä paikkakunnalla lapsenvahtia on vaikea saada varsinkin yöksi. Olen siis periaatteessa pakon edessä ja joudun jättämään lapset yksin kotiin, vaikken haluaisi.

  Pojat ovat reippaita ja uskon, että pärjäävät yön silloin tällöin. Työpaikkani ei ole kaukana, mutta sieltä ei tuosta noin vain pääse lähtemään, jos hätä tulisi. Isompi osaa toimia hätätilanteessa ja pienemmänkin kanssa on puhuttu jo, miten tehdään, jos oikeasti hätä tulisi. Mutta äitinä silti jännittää jättää lapsia kahdestaan.

  lapset yksin kotiin

  Lue myös: Lapsuuden perheeni ei ole minulle enää rakas

  Kauan kaivattu työ

  Tämä työ on vastaus rukouksiin ja tarvitsen sen todella, jotta meidän taloudellinen tilanne paranisi. Pienellä paikkakunnalla ei ole tarjolla töitä tuosta noin vaan ja pidemmälle en käytännössä pysty lähtemään töihin, koska se taas vaatisi järjestelyjä. Muutto ei tulisi juuri nyt kysymykseen. Olen myös keskustellut tulevan työnantajani kanssa tästä huolestani ja hän lupasi yrittää järjestää niin, ettei minulle tulisi niin montaa yövuoroa, mutta joitakin joutuisin tekemään. Varsinkin, jos joku toinen työntekijä sairastuu.

  Luotan siis lapsiini, että he pärjäävät kyllä ja lapsetkin vakuuttivat, että heillä ei ole hätää. Mutta tottakai sitä on huolissaan. Hätätilanteessa, kun ei aina voi olla varma, miten he toimivat, jos lapset ovat yksin kotona. Harjoitus hätätilannetta on hiukan vaikea järjestää.. Isompi on joskus katsonut pienemmän perään lyhyempiä aikoja minun pakollisten menojen ajan, kuten hammaslääkärit, lääkäriajat ja muut. Toisaalta ikänsä huomioiden voi jo vahtiakin. Senkin vuoksi, ettei ole mikään huithapeli. Pojat voivat nukkua yövuoroni ajan minun leveämmässä sängyssä, joten tuntuu vieläkin turvallisemmalta ajatukselta jättää heidät kahdestaan.

  Olen jo monesti ollut perumassa koko töihin menoni, mutta se todellakin olisi meidän perheen pelastus rahallisesti ja tiedän, ettei tätä tilaisuutta tule uutta, ainakaan pitkään aikaan. Olen sellaisella alalla, että lapset joutuisivat joka tapauksessa olemaan joitakin aikoja keskenään, vaikka en yövuorossa olekaan. Vuorotyöläinen ei pysty tekemään vain aamuvuoroja. Vuorotyö aiheuttaa hankaluuksia yksinhuoltajan arkeen.

  Jättäisitkö sinä lapsesi yksin yöksi vastaavassa tilanteessa, jos öitä ei olisi usein?

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart