• You are currently viewing Huomioi nämä seikat kodin puhdistuksessa pandemian aikana

  Huomioi nämä seikat kodin puhdistuksessa pandemian aikana

  Koronavirus on ajanut ihmiset koteihinsa. Näin estetään viruksen hallitsematon leviäminen. Kotona ololla on siis hyvät puolet, koska olemme samalla suojassa myös kaikilta muiltakin taudeilta tiiviisti perheen kesken. Vai olemmeko?

  Vaikka oleskelemmekin nyt suurimmaksi osaksi ajasta perheen kesken, on jonkun perheestä hoidettava pakolliset asioinnit, kuten esimerkiksi kaupassa ja apteekissa käynnit. Kauppojen kotiinkuljetuspalvelut ovat ruuhkautuneet, joten jalkautuminen kauppaan on silloin tällöin pakollista.

  Lue myös: 10 vinkkiä karanteeniarjesta selviämiseen (täysijärkisenä)

  Valitettavasti  kauppa- tai apteekkireissulla tai työpaikalta voi tuoda mukanaan muitakin viruksia ja bakteereja, vaikka huolehtisikin hygieniasta. Kun vietetään aikaa tiiviisti perheen kesken, on pöpöjen leviäminen kodin sisällä todennäköisempää, kuin ennen pandemiaa. Kodin siivoukseen on kiinnitettävä huomiota tarkemmin.

   kodin puhdistuksessa, pandemian

  Kodin puhdistuksessa huomioitavat seikat, pandemian aikana

  • Vaihda pyyhkeet useammin tai siirry kokonaan paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Puhdista hanat, laatikoiden vetimet sekä kaappien ja ovien kahvat useammin kuin normaalisti
  • Pyyhi tasot ja pöydät usein.
  • Pyyhi myös tietokoneet, puhelimet, pelikoneet ja muut laitteet, jotka ovat päivittäin perheen käytössä.
  • Pese vessa useammin, muista varsinkin huuhtelupainike.
  • Käytä desinfioivia pesuaineita, vaikka et käyttäisikään niitä normaalisti. Nyt se on kuitenkin suositeltavaa.
  • Muista pestä pyyhkeet ja siivousliinat usein ja aina 60 asteessa. Tai käytä kertakäyttöisiä siivousliinoja, vaikka se ei olekaan ekologista.
  • Muista käyttää eri siivousvälineitä eri pinnoille, pyyhi esimerkiksi ovenkahvat ja pöytätasot eri liinalla kuin WC.n pinnat.
  • Ota lapset mukaan siivoukseen, jo pienetkin lapset nauttivat, jos saavat osallistua. Muista suojata lasten herkkää ihoa desinfioivilta aineilta suojakäsineillä.
  • Tehkää työlista perheen kesken, kenen vastuulla on aina mikäkin työ. Näin sinun harteillesi ei kaadu kaikki kotityöt. Yhdessä siivoaminen on hauskaa, laittakaa musiikkia soimaan taustalle. Näin hommat sujuvat sukkelammin.

  Lue myös: Miten todennäköisesti lapsi saa koronaviruksen?

  Suursiivousta ei tarvitse tehdä joka päivä, koska arki on muutenkin rankkaa tällä hetkellä. Pieni tehostus pintojen puhdistuksen osalta on kuitenkin hyvä tehdä, jotta vältytään pöpöjen leviäminen. Käsipesu on tärkeää, kun tullaan ulkoa sisälle, joten siitä kannattaa koko perhettä ahkerasti muistutella.

  Pysy kotona, hoida vain pakolliset asioinnit

  Lue myös: Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

  Kodin puhdistuksessa, pandemian aikana huomioitavat asiat ovat toki tärkeitä, mutta vieläkin tärkeämpiä asioita on. Tärkeintä on pysytellä kotona mahdollisimman paljon ja hoitaa vain pakolliset käynnit. Jos mahdollista, hoitakaa pakolliset menot niin, että vain toinen aikuinen suorittaa käynnit kaupassa ja apteekissa. Jos lapsia ei ole mahdollista jättää kotiin yksin asioimisen ajaksi, on hyvä muistuttaa lapsia, etteivät he koske mihinkään kauppareissun aikana. Pidä käsidesiä laukussa.

  Lähde: Yle, Martat

  -Poikien äidit -toimitus-

  Vastaa