• You are currently viewing Vinkit, miten säästää ruokakuluissa

  Vinkit, miten säästää ruokakuluissa

  Aika ajoin Poikien äideissä käydään keskusteluja siitä, miten jotkut onnistuvat tekemään ruokaa suuremmallekin porukalle pienellä budjetilla. Ruokakaupassa käynti on taitolaji. Raha ratkaisee, mitä kaupasta ostaa. Toiset ostavat edullisuus mielessä, toiset kiinnittävät huomiota laatuun ja toiset terveyteen tai ostavat jonkin aatteen mukaan.

  Oli intressi sitten mikä tahansa, on varmasti mahtavaa, jos ruokakauppaan ei tarvitse käyttää omaisuutta. Sinne  nimittäin saa tunnetusti tuhlattua omaisuuden oli rahatilanne sitten mikä tahansa perheessä.

  Lue myös: Testaa oletko oikeasti sukupuolisensitiivinen kasvattaja

  Miten siis voi säästää merkittäviäkin summia ruokakuluissa? Me kokosimme vinkit suoraan Poikien äideissä käydyistä keskusteluista, olkaa hyvä!

  säästää ruokakuluissa

  Vinkit, miten säästää ruokakuluissa

  • Suunnittele viikon ateriat etukäteen ennen kauppaan menoa. Tämä saattaa tuntua spontaanille ihmiselle vaikealta, mutta tällä vinkillä säästää oikeasti rahaa!
  • Tee kauppalista ja noudata sitä myös kaupassa. Älä ostele kaupasta heräteostoksia.
  • Älä mene kauppaan nälkäisenä! Vanha neuvo, mutta tätä ei voi painottaa tarpeeksi. Jos olet nälissäsi, tulee kaupasta herkemmin ostettua ylimääräisiä tuotteita, kuten herkkuja.
  • Suunnittele ruoat budjetin mukaan. Tiedät ehkä jo etukäteen, kuinka paljon sinulla on käyttää rahaa viikossa ostoksiin. Tee ostokset budjetin mukaan.
  • Osta yksinkertaisia aineksia, jos budjetti on pieni. Joskus tuntuu, että einekset ovat halvempia, mutta jo muutamalla aineksella, voit saada oikein hyvän ja ravitsevan ruoan, josta riittää pidempään (ellei sinulla ole suursyömäreitä kotona).
  • Tee ruokaa suurempia satseja ja hyödynnä pakkasta.
  • Osta netistä, jolloin säästyt heräteostoksilta helpommin.
  • Osta kauppaketjun omia merkkejä, vertaile tuotteiden hintoja ja valitse huokeimmasta päästä. Usein laadussa ei ole merkittäviä eroja halvempien ja kalliimpien välillä. Keskitä ostokset yhteen ketjuun, jos haluat hyödyntää kanta-asiakashyödyt.
  • Käytä hyväksi kaikki tarjoukset, kaupoissa on nykyään tuntuvilla aleilla ruokaa tarjolla. Joten jos osut oikeaan kellonaikaan kauppaan, voit saada todella hyviä tarjoustuotteita erittäin edullisesti.
  • Osta kuivatuotteita ja säilykkeitä (makaronia, riisiä,  jauhoja ym.)  kaappeihin, jotta sinulla on aina kaapissa jotain, josta voit tehdä ruoan. Ennakoimalla sinun ei tarvitse käydä ruokakaupassa niin usein, jolloin ruokaan  kuluukin enemmän. Näin välttyy myös niiltä heräteostoksilta.
  • Lähikaupassa on kätevä käydä, mutta se saattaa tulla kalliimmaksi, jos joutuu jatkuvasti hakemaan täydennystä. Muista kuitenkin, että on tärkeää kannattaa lähipalveluja.
  • Jos raha on tiukassa ja lapsille haluaa tarjota ravinteikasta ruokaa, ei kannata surkutella, jos kaupasta ei voi ostaa esimerkiksi kaiken värisiä vihanneksia kerralla. Osta vaikka yhtä tai kahta lajiketta vihanneksia tai hedelmiä per viikko ja vaihda sitten seuraavana viikkona lajiketta. Näin lapsi saa tarvittavia vitamiineja, vaikka ne eivät tulisikaan kerralla (esim. paprika-, porkkana- tai kurkku-viikko).
  • Osta sesonkituotteita, jolloin ne ovat edullisempia kuin sesongin ulkopuolella.

   

  -Poikien äidit -toimitus-

  Kommentit

  1. Konna

   6-7 hlöä, 80-160 €/vko (sis.wc-paperit, hygieenia, pesuaineet jne). Siitäkin voi vielä nipistää. Aiemmin elettiin niin tiukasti, että nytkin paremmalla ajalla on vaikea “tuhlata”.

  2. Metri

   Tää kaupan omien merkkien suosiminen on hankala aihe. Haluaisin kannattaa maatilallisia, paikallisia leipomoita jne. jollon ei kannattaisi ostaa kaupan omia merkkejä. Mutta hintaerot esim laktoosittomassa maidossa on ihan poskettomat 😳 ja nyt on pakko nipistää kaikissa ostoksissa missä pystyy.

   1. Sarianna

    Ruokakulut on kyllä nousseet huimasti. Pyritään käymään kerran viikossa tekemässä ne isommat ostokset ja sitten ehkä kertaalleen lisää leipää tms ja tuntuu että aina meni kymppi enemmän mitä viime kerralla vaikka hyvin perus kotiruokia syödään.

  Vastaa