• You are currently viewing Ihastuminen parisuhteessa on yleisempää kuin uskommekaan

  Ihastuminen parisuhteessa on yleisempää kuin uskommekaan

  Oletko ollut joskus pitkässä parisuhteessa, mutta ihastunut suhteen ulkopuoliseen? Älä huolestu, ihastuminen parisuhteessa ei ole lainkaan harvinaista. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan jopa 70 % kertoo olevansa tai olleensa joskus ihastunut parisuhteensa ulkopuoliseen ihmiseen.

  Internetissä tehtyyn kyselyyn vastasi 160 ikäistä naista nimettömänä. Kaikki heistä olivat joko naimisissa tai pitkässä parisuhteessa.

  Ihastuminen parisuhteessa ei tarkoita pettämistä

  Jos puhutaan puhtaasti ihastumisesta, eikä siitä mahdollisesti koituvasta flirttailusta, syrjähypystä tai erosta, niin ihastuminen voi tuoda parhaimmillaan positiivista virtaa pitkään parisuhteeseen. Vähintäänkin se voi kirkastaa ihastuneen mieltä.

  On täysin eri asia tuntea ihastusta tai toimia ikävästi kumppaniaan kohtaan. Ihastuminen ei tarkoita, että asialle pitäisi, tai edes kannattaisi tehdä mitään. Voi hyvin olla, että ihastuksen kohde ei tunne samoin, eikä sillä ole mitään merkitystäkään, mikäli aikeissa ei ole vaihtaa kumppania tai alkaa syrjähyppyyn.

  ihastuminen suhteessa

  Kun ihastut, hyväksy tunne

  Kun ihastut suhteen ulkopuoliseen, niin hyväksy se tunne sellaisenaan. Se ei tarkoita, että oma suhteesi olisi välttämättä missään kriisissä.

  Saksalaistutkimuksen mukaan on mahdotonta välttää ihastumisen tunnetta, vaikka olisikin sitoutunut parisuhteeseensa. Aivoihimme on sisäänrakennettuna jonkinlainen viehätyksen tai vetovoiman ”skannausmekanismi”. Skannaus tapahtuu joka ikinen kerta pelkästään nähdessämme kenet tahansa ihmisen. Ihastuminen voi tapahtua koska vain.

  Ihastumisen tunteesta on siis turha potea syyllisyyttä. Sen jälkeisen toiminnan päätämme itse. Voit päättää, miten toimit tunteidesi kanssa. Kannattaa punnita tarkasti, että onko viisasta hakeutua ihastuksesi seuraan ja onko järkevää alkaa ruokkimaan ihastuksen kasvamista. Valinta on aina olemassa.

  Mitä jos kumppani ihastuu toiseen?

  Sehän on selvää, että tämä ei koske vain meitä, vaan yhtälailla kumppanimme voi ihastua toiseen, tai on todennäköisesti jo ihastunutkin. Oletko miettinyt, että miltä tämä ajatus sinusta tuntuu?

  Parhaimmassa tapauksessa ihastukset tulevat ja menevät, eivätkä ne vaikuta pariskunnan parisuhteeseen tai sen onnistumiseen mitenkään. Se, onko ihastumisen tunteesta hyvä keskustella oman kumppaninsa kanssa, vai jättää se omaksi tiedokseen, on jokaisen itse arvioitava.

  Lähteet: PubMed, Taylor & Francis onlineAnna, Kioski Yle

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Rakkautta rakkautta

   Kyllä, olen edellisessä suhteessa ihastunut toiseen ja tunne oli molemmin puolinen, mutta emme tehneet asialle mitään ja se hiipui aikanaan. Tilanne sai kuitenkin minut pohtimaan oman suhteen tilannetta ja ymmärsin, että suhde ei ole kunnossa. Olen ollut pitkissä parisuhteissa 2 kertaa ja tämä oli ainoa kerta, kun näin on käynyt. Minä uskon, että kukaan EI TULE PARISUHTEESSA , väliin, jos suhde on kunnossa.
   Nyt olen parisuhteessa ja rakastan miestäni syvästi ja hän tuntee samoin. En pysty edes kuvittelemaan ketään muuta. Haluan psyykkisesti ja fyysisesti vain omaa kumppaniani. Kenelläkään muulla ei ole sijaa tässä yhtälössä. Olen myös ihminen, joka tarvitsee tunteita nauttiakseen seksistä. Ensimmäisen kerran elämässä fantasioin vain omasta kumppanista. Ihminen voi olla tyytyväinen elämäänsä, koska ei tiedä, että suhde voi olla muutakin , kun laimeaa maitokahvia. Se voi olla vuosienkin päästä ilotulitusta ja syvää himoa omaa kumppania kohtaan. Suosittelen kaikkien, jotka näitä ihastumisia kokee , pohtimaan sitä omaa parisuhdetta syvällisesti ja vakavasti.
   En minäkään ennen ymmärtänyt miten elämä voi olla näin täynnä tunnetta jonkun kanssa.

  2. Ella

   Mies on ihastunut toiseen ja itsestäni kyllä tuntuu pahalta. Etenkin kun hän viestittelee jatkuvasti tälle ihastukselleen ja he näkevät töissä, sillä ihastus on harjoittelussa mieheni työpaikalla.

   En oikein tiedä mitä teen… Jos otan asian esille hän sen jyrkästi kiistää, mutta heti perään kirjoittaa ihastukselleen, että miten hänen rva on hullu ja vaan valittaa. (tiedän, toisen viestejä ei missään nimessä saisi lukea, mutta valitettavasti olen muuttunut siksi karseaksi vaimoksi joka kyttää milloin mies jättää puhelimen hetkeksi pois…)

  3. M

   Kamala mies sinulla Ella. Ei todellakaan ole ok tuollainen käytös mieheltä. Sinulla on kaikki oikeus olla vihainen hänelle. En itse tuollaista kyllä katselisi!

  Vastaa